Julmat som vegan?

Fråga: ”Hur kommer du tänka kring kosten över jul? Både julbordet och under hela högtiden liksom! Något du kommer undervika, eller hur går dina tankar? Kram<3”

Svar: Hej, Tack för din fråga 🙂 Jag upplever hela tiden som relativt ny med att äta plantbaserad/vegansk kost att man tror att det är mycket svårare än det är när man inte har inblick. Jag var tillexempel på ett julbord igår tillsammans med ett par klasskompisar för att fira att vi är klara med första terminen på utbildningen. Då var jag lite skeptisk på om det fanns något jag kunde äta, och det fanns massor! Dem hade ordnat med goda röror, olika rotfrukts gratänger, grönsaks-bullar osv. Det var så fint uppstyrt. Hittills har jag alltid kunnat äta något överallt, man får bara vara öppen och lite kreativ. Samt våga fråga snällt. Ibland kan jag ringa till en restaurang innan eller välja ett lite modernare ställe med lite nytänk framför ett traditionell med bara kött och gräddsås. Så det löser sig alltid!

När det kommer till den traditionella julmaten så är det mesta sådant som jag gärna skippar. Inte för att jag måste eller tvingar mig till det. Utan  för att jag vill. Jag har aldrig varit ett vidare fan av prinskorvar, köttbullar och skinka ändå så jag känner inte att jag missar något alls. Dessutom kommer vi att fira jul utomlands år och då äter jag hellre deras mat och tar traditionen dit man kommer. 🙂

Jag tycker att det viktigaste jag känner med att äta plantbaserat är att det är helt upp till mig och mitt val. Om jag vill äta en köttbit imorgon så gör jag det. Jag förbjuder mig inte från något utan gör precis det jag känner för. Därför känns det inte som att jag försakar och missar något. Som sagt, att äta plantbaserat är det bästa valet jag tagit för mitt välmående förutom att träna! 🙂

Mer om hur jag tänker om julen och att kunna njuta av goda saker utan ångest hittar ni HÄR.

Ha en fin Onsdag!
Kram H 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!