Ångest kring julmat & att ”passa på” innan nyårslöftet

Den klassiska: julmat, julgodis, lussekatter, julmust och allt annat gott ”nu passar jag på att unna mig för att ta tag i det i Januari!”.. Dem där extrakilona som leder till ångest och sedan en rivstart i januari. Som oftast leder till ingenting. Vi alla vet att den där hetsträningen och bantningen aldrig är långvarig utan just tillfällig.

Det handlar inte om vad du äter mellan december & januari, utan snarare om vad du äter mellan januari & december.

Om vi tänker utifrån detta. Sluta ha ångest för julmaten och godiset. Njut tillsammans med familj och vänner. Det är en fin högtid med mycket gemenskap och glädje. Låt det samtidigt inte handla om att ”passa på” och vräka i sig onyttigheter för att man sedan ”ändå ska börja i Januari”.

Skippa helt grejen med att börja året med att banta & hetsträna. Kanon om du gör en insats för hälsan, skaffar gymkort, en PT eller läser på om hälsosam kost och tar tag i att faktiskt laga bättre mat hemma. MEN skippa allt kring den där hetsen om de ”4kilona” alla verkar fokusera på i början på året.

Njut av julen med balans & se träning och hälsoförändringar på ett långsiktigt och hållbart sätt!

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!