5 månader med vegansk kost – resultat?

Bilder från en mysig brunch med tjejerna i helgen. Inga problem att göra veganskt! 🙂

Jag får ofta frågor kring hur det går med min plantbaserade kost, om jag inte tycker att det är jobbigt osv.

Med handen på hjärtat måste jag börja med att säga att det är det absolut bästa jag har gjort för mig själv hittills i livet. Det faktum att jag tar hand om mitt inre och min psykiska hälsa i kombo med att jag tränar regelbundet, gör att den här kosten sluter cirkeln om att jag verkligen tar hand om mig själv och min hälsa. Inifrån och ut! Kosten har sådan stor påverkan på hur kroppen mår.

Vad är resultatet?
– Min kropp fungerar som en klocka. Jag har haft lite IBS symptom i många år efter att jag mixtrat med maten och gått på ensidiga dieter tidigare. Detta är helt borta nu (!!). Utan att äga en våg så tror jag att jag har tappat fett. Det har aldrig varit ett mål utan bara något som hänt då jag ätit såpass bra mat och mat som inte gör mig svullen vilket jag upplevde att exempelvis mjölkprodukter gör på mig.

Vad är bäst?
– Främst känslan i kroppen, att känna sig ren, detoxad och lätt (inte bara av fettet som råkat åka av på vägen) utan mer att jag inte bär runt på tung mat i magen om ni förstår känslan. Sedan energin och resultaten i träningen. Löpningen går bättre än någonsin och jag känner mig smidig i Yogan.

Vad har varit jobbigt? 
– Jag vill inte känna mig jobbig eller omständig. Exempelvis när man är bortbjuden eller är på restaurang. Men jag antar att det är så folk känner som levt livet med olika intoleranser och allergier?! Helt ärligt så är det inte så svårt, ofta finns det något du kan äta, något som går att ordna på menyn. Och gör det inte det så får man äta innan/efter, men hittills har det inte varit några problem någon gång. Jag tror att man tänker att det är svårare än vad det är när man själv inte kikat efter det på menyn eller lagat den typen av mat innan.

Utvärdering? 
– Jag äter mycket av god och näringsrik mat. Jag har ingen rädsla eller ångest alls kring mat. Jag kan äta vad jag vill när jag vill utan problem, men jag väljer den växtbaserade maten av så många anledningar, att jag mår så bra är kanske min främsta anledning! Här kommer mitt inlägg om varför jag började för snart 5 mpnader sedan..KLICK.

Hur börjar jag? 
– Jag gjorde en undermedveten övergång då jag ofta valde vegetariskt alternativ, valde mandelmjölk istället för vanlig mjölk, lagar aldrig mat med grädde, lagade aldrig kött hemma då jag inte tycker om hanteringen av rått kött osv. Så det blev inte jätte stort steg för mig att välja ännu mer plantbaserad kost som jag då redan åt. Idag äter jag helt plantbaserat med några få undantag men att äta kött känns väldigt långt borta för mig. Med en vegansk kost så äter jag B12 (super viktigt om du gör som jag!), D3 och Omega3 från alger varje morgon. Jag rekommenderar att föra in plantbaserat i kosten steg för steg, gör fler smarta och bra veganska kostval, gå ifrån det klassiska kött, grädde och smör matlagningen till ny fräsch mat. Tänk nytt!

Det är så roligt att se att samhället utvecklas i rätt riktning. Man märker hur fler och fler ställen erbjuder vegansk kost, att butiker öppnar specialiserade på plantbaserad kost, folk blir faktiskt mer medvetna om vad de stoppar i sig. Oavsett om du bryr dig om miljön (köttproduktionen är värre för miljön än fossila bränslen..), för djurens skull eller din hälsas.. några bra val i vardagen är bättre än inga! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!