Gårdagens middag & dagens matlåda. Det blir ofta grytor eller pastarätter hemma då det är perfekt att göra mycket av och funkar utmärkt i låda till lunch dagen efter. Jag tycker att bön/lins pastan som kommit nu på senaste är kanon. Ofta har jag i bönor i pastasåsen för protein, men det är kanon att pastan har mindre snabba kolhydrater och mer protein i sig. Detta recept blev riktigt lyckat.
– koka linspastan eller bönpasta enligt anvisningar. (Jag tog hel paketet för ca 4-5 portioner som matchar va du får av såsen också).
– fräs 1 hackad gul lök och 2 pressade vitlökar i lite olja.
– i med hackad svamp (jag körde på fryst färdighackad 500g) och stek allt i en skvätt soja och en skvätt vitvin. Låt steka ihop och få smak.
– i med 1 paket krossade tomater och 3 msk havre cream fraiche.
– en liten klick sweetchilli sås (gärna den utan tillsatt socker) och 1 svamp buljong tärning.
– krydda med lökpulver, chilliflakes och massor av nymalen peppar. Smaka av med mer vitvin och kryddor.
Smaklig måltid!
Kan du inte lägga ut en bild på sweet chili såsen utan socker, letat som en tok men hittar inte 🙁 Kram!
Hej! Den ligger ute på min story på instagram nu, jag gick förbi den i mataffären. Kommer från Santa Maria och har en blå etikett. 🙂