Gårdagens middag & dagens matlåda. Det blir ofta grytor eller pastarätter hemma då det är perfekt att göra mycket av och funkar utmärkt i låda till lunch dagen efter. Jag tycker att bön/lins pastan som kommit nu på senaste är kanon. Ofta har jag i bönor i pastasåsen för protein, men det är kanon att pastan har mindre snabba kolhydrater och mer protein i sig. Detta recept blev riktigt lyckat.
– koka linspastan eller bönpasta enligt anvisningar. (Jag tog hel paketet för ca 4-5 portioner som matchar va du får av såsen också).
– fräs 1 hackad gul lök och 2 pressade vitlökar i lite olja.
– i med hackad svamp (jag körde på fryst färdighackad 500g) och stek allt i en skvätt soja och en skvätt vitvin. Låt steka ihop och få smak.
– i med 1 paket krossade tomater och 3 msk havre cream fraiche.
– en liten klick sweetchilli sås (gärna den utan tillsatt socker) och 1 svamp buljong tärning.
– krydda med lökpulver, chilliflakes och massor av nymalen peppar. Smaka av med mer vitvin och kryddor.
Smaklig måltid!