Hej fina ni! Här kommer ett recept på en brakmiddag som är både god och nyttig. Vi hade Pontus pappa över på middag, så trevligt!
Här kommer det:
Dela sötpotatis på mitten och majskolvar på tre. Ringla över lite olivolja och krydda med salt, peppar och lökpulver. In i ugnen på 200 grader i 30min.
Släng ihop en sallad på grönkål, blandsallad, tomat, gurka, paprika, apelsin och torrostade valnötter (rosta i torr stekpanna på hög värme).
Gör en bönröra på mixade bönor, lättkeso, majs, 1 pressad vitlök, spiskummin, salt, peppar, chiliflakes. Samt en avokadoröra där du mosar avokado, pressar ner en vitlöksklyfta och i med örtsalt och peppar.
Ta ut potatisen & majskolvarna och bred på avokadoröra på sötpotatisen.
Denna måltid går utmärkt att köra vegetarisk eftersom att du har bönröran, men jag stekte på två kycklingfiléer till männen :):) tips: stek i lite soya och peppar.
Klart att serveras! SUPERGOTT!
Till efterrätt blev det en skål med proteinglass från AddIcecream i polka smak toppat med jordnötskross blandat med honung.
Så gott, enkelt och nyttigt!
Perfekt till Fredagsmiddag eller till helgen. 🙂