Läsarfråga – vad ska man tänka på när man väljer bra mat på restaurang?

Okej, jag ÄLKSAR när ni ställer frågor där vi kan ha en diskussion om saker, speciellt när det kommer till hälsa. Lika glad blir jag av att känna att ni delar samma tänk som mig när det kommer till balans till kost och träning. Då vet jag att jag når ut till helt  rätt människor och att min budskap kommer fram rätt! Jag fick denna fråga nyligen.

Fråga: Älskar när du ibland tar in sånna här inlägg. Jag har en liten rolig fråga kanske men om du och killen köper thaimat, vad väljer du då? Tänker du på ditt val eller tar du vad du gillar mest och vad är det isåfall ? Om man ska ta något som är gott men ett bra alternativ (eller bättre) vad tycker du man ska ta då ? Jag älskar asiatisk mat och tänker att det inte kan vara det mest ohälsosamma när handlar om take away, såklart man inte ska välja det friterade men du förstår nog vad jag menar. Jag gillar själv att unna mig någon gång i veckan (älskar 80-20 tänket) tycker det tillhör livet för att hålla en balans även om jag älskar träning och nyttig mat men tänker om man någon gång vill ta ett bättre alternativ på ett sånt ställe ? kram!

Svar: Hej fina du! Tack för rolig fråga. Över lag när det kommer till att välja hälsosam mat på resuarang så tittar jag på att undvika feta såser, friterat och socker och satsar mer på grönsaker! Men du har helt rätt när det kommer till 80/20 tänket och eftersom att jag lagar så hälsosamt hemma så brukar jag nästintill jämt ta precis  det jag känner för och nödvändigtvis inte det hälsosammaste när jag går ut och äter. Sedan älskar jag matiga sallader och eftersom att jag äter plantbaserat så är det ofta nyttiga saker som erbjuds med mycket grönsaker/baljväxter så där blir det ofta bra val automatiskt. Vad gäller just thairestaurang så älskar jag Pad thai (även enkelt att få vegansk) haha min vän Jasmin kan instämma på denna. Vi reste runt i Thailand i en månad för ett par år sedan och jag kan säga att vi provade en ny pad thai nästan varje dag. Thaimat och asiatisk mat överlag har ofta mycket socker i sig men däremot är dem fantastiskt duktiga på grönsaker så jag skulle lägga fokus på att välja en maträtt med mycket grönsaker i sig om du vill ta något bättre alternativ. Annars väljer du precis det du är sugen på när du äter ute och ser till att använda bra råvaror och satsa på hälsosam mat hemma. ? Kram Hanna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!