Min kärlek till olika träningsformer

(Foto: David Marquez)

När det kommer till träning har jag svårt att sätta mig själv i fack. Jag älskar att testa på träningsformer och håller en blandning av fysiska utmaningar i mina träningsveckor. Jag tror på att bygga en kropp som en fysiskt kapabel på ett allround sätt. Jag vill bara stark, smidig, snabb, uthållig, explosiv osv. Jag behöver inte vara bäst på allt eller bäst på något, men jag vill bara bra på allt. Därav kärleken till olika träningsformer men också tänket i de olika som jag tror ger en perspektiv och där jag kan plocka med mig olika saker från olika träningsformer. 

STYRKETRÄNING/GYM: Jag kör 2 pass per vecka fördelat på överkropp och underkropp där jag gör klassiska gymövningar med stång, hantlar och maskiner med fokus på muskelkontakt och att bygga upp en stark kropp. Mycket av fokuset här ligger på att gå in i alla muskler och stärka upp för framtiden. Exempelvis blir rygg/baksida axlar ett stort fokus då jag sitter mycket med datorn och pluggar om dagarna.

HÖGINTENSIV TRÄNING: Jag tror att detta kommer från sportandet jag gjorde förr. Handbollen var det roligaste jag visste och då körde vi 100% på plan och fick sedan byta. Jag älskar det där med explosivitet och att ta ut sig till max för att sedan få vila. Jag kan riktigt längta efter att få pusha mig till max och känna att jag pushar min tröskel för att sedan dö av trötthet. Endorfin-rushen efteråt är mitt livselexir! Därav älskar jag träningspass på Barrys, HIIT och Crossfit Metcons.

CROSSFIT: Förutom WODar och Metcons där styrka och kondis tillsammans får bekänna färg så älskar jag tänket inom crossfit. Tillskillnad från gymmet upplever jag så gott som inget fokus på spegelbild och utseende utan ren och skär prestation. Det är fantastiskt! Dessutom finns det någon viss stämning och gemenskap i ett grupp som kör crossfit där alla lyfter varandra och pushar varandra till att köra hårdare och bli bättre. En annan sak jag tycker om med Crossfit är att det grundar i ”functional fitness” där man blir vältränad på ett sätt som innefattar så mycket mer än bara muskler. De blandar allt från gymnastik, styrka, uthållighet, explosivitet och smidighet. Därav är du aldrig bäst och du kan alltid utvecklas inom något. Du känner dig aldrig färdig och det ger sådan grym motivation!

YOGA: Det absolut bästa med Yoga är lugnet. Det finns inget ställe jag kan få sådant lugn i kroppen som i yoga salen. Jag väljer ofta medvetet ”restorative yoga” och ”Yin yoga” som är lugna och avslappnande. Sedan Yogan kom in i mitt liv känner jag att jag klarar av ett högre tempo i min vardag med att få ihop heltidsstudier, jobb och vardag. Den eller de timmar jag lägger på yoga i veckan är investerad tid i att hämta kraft!

Detta är mer eller mindre de träningsformer som jag ser till att få in varje vecka. Sedan är jag som sagt alltid öppen för nya träningsformer. Vad som står på högsta listan att prova på mer nu är PILATES och PADDEL.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!