RECEPT – Indisk gryta – plantbaserad snabbmat

En vanlig grå tisdag, hungrig efter gymmet så lagar jag något snabbt och enkelt.

Det blev ett storkok som räcker till 5-6 portioner beroende på hur mycket man äter.

Du behöver:

Jag fuskade lite med en sås från ”kania – Tikka masala” som en grund till grytan, den kommer i en glas burk och du hittar den oftast bredvid pastasåser osv. Utöver den behöver du ris till servering, 500g valfria frysta wok grönsaker, 1paket krossade tomater, 1burk kokosmjölk, en stor klick sweet chilli (gärna den utan tillsatt socker), 1 paket kikärtor, 1 paket svarta bönor, 1tesked sambal oelek, jordnötter som valfri topping, kryddor som lökpulver och curry.

Gör såhär:

– Koka ris vid sidan om.

– Fräs löken och grönsakerna i lite olja i en stor kastrull eller djup panna.

– I med såsen tikka masala, kokosmjölken & krossade tomater.

– I med svarta bönor och kikäror.

– Sweetchilli kommer i & sambaloelek bestämmer hettan så välj lite själv hur mycket och hur starkt du vill ha det.

– Krydda med lökpulver och curry för mer smak.

– Låt koka ihop en stund och smaka sedan av med mer kryddor.

– Servera med ris och toppa med jordnötter.

Smaklig måltid!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!