MINDSET kring kost & träning – DÅ & NU

När jag tänker på min resa inom träning så är jag givetvis stolt över en stark kropp och fysiska saker som jag tränat den till att klara idag. Men jag är mest stolt över det mindset jag har idag jämfört med då!

Min kropp kan idag göra sådant som jag bara kunde drömma om när jag började träna. Jag älskar att känna att jag har kroppskontroll och är kapabel. Den känslan som träning ger av att kunna klara av saker ger verkligen självförtroendet en boost! Men ett sådant förhållande har jag inte alltid haft till träning och framförallt kost som då var väldigt förenad med min träning.

Då: Fokus kring mat var fettsnålt, högt protein, lågt på kolhydrater, sockerfritt och lågkalori. När, var och hur jag skulle äta för bäst ”resultat” och med resultat var det knappas välmående jag tänkte på utan endast en slimmad kropp ett visst utseende som var i fokus. Träningen var likaså fokus på utseende med fettförbränning och muskelbyggnad på rätt ställen för att träna mot resultatet om en annan spegelbild.

Nu: Mat för mig är idag näring och bränsle, men det handlar samtidigt om balans. Jag tittar idag inte på innehållsförteckningar efter kalori-innehåll, om jag tittar så tittar jag efter näring. Jag är medveten om att ge min kropp hälsosam mat, till största del. En liten del tillägnar jag utrymme för att ibland dricka vin, käka en pizza eller chips och choklad. Det är en balans och framförallt ett väldigt okomplicerat och hållbart sätt att leva på. Träning för mig handlar idag om känslan jag beskrev högre upp. Att känna mig stark, snabb, smidig och för de där fantastiska endorfinerna som träning ger. Idag tränar jag för att jag älskar hur jag mår av det. Inte som straff för något jag ätit.

När jag skriver detta så tänker jag på vilken sjuk bubbla jag levde i då. En bubbla av hets och press på mig själv, så sorgligt. Samtidigt är jag så otroligt STOLT över resan jag gjort till idag. Jag är så tacksam och glad över det enkla förhållningssättet jag har till kost och träning idag. Det är en av sakerna som driver mig i bloggen och på sociala medier, att sprida ett HÄLSOSAMT förhållninssätt till kost och träning. Det är inte alltid så enkelt att hålla träningen och matintaget hälsosamt både fysiskt och psykiskt, det är tyvärr enkelt att det faller över till hets och press.

I slutet av dagen så har vi bara ett liv och en kropp. Det är helt enkelt inte värt tiden eller den mentala stressen över att hetsa kring kost och träning. De ska vara en naturlig del i en hållbar och hälsosam livsstil.

Ta hand om er!

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Så himla bra inlägg Hanna! Så viktigt att nämna! Lever själv med att försöka hitta de som jag mår bäst utav istället för att leva efter massa måsten!

  Du får gärna tipsa bra måltider, både lunch/middagar och mellanmål/kvällsmål. Behöver inspiration, kanske kan bli ett inlägg framöver eller på instagram..

  Fortsätt sprida din glädje och energi! Du ger sååå mycket!❤️

  Malin 2019-01-15 20:43:32
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin! Tack för fina ord! Det är tufft att inte hamna bland alla måsten och fokusera på hälsa, kämpa på!!

   hannaelfast 2019-01-16 08:51:42
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!