Är du en av dem som saknar motivation inför nya hälsoåret?

Många tar för givet att motivationen ska komma som ett brev på posten i samband med att vi skålade in det nya året där vid tolvslaget. Men så är inte alltid fallet. Vilja kanske finns. Men att sedan faktiskt göra förändringar ligger längre bort. 
Vill du göra mer hälsosamma val detta året? GRYMT!

Detta är till dig som har viljan men inte riktigt motivationen:

– Små steg. Se det inte så stort det här med ”mitt nya jag”. Det sätter krav som ofta resulterar i att det blir för stort för att orka göra en förändring. Utgå från ditt Ta små saker som att välja en hälsosammare lunch då och då, skippa att köpa hem halvfabrikat, bestäm en dag i veckan tillsammans med en vän att möta upp på gymmet och kör ett pass ihop osv. Det är små förändringar som händer ofta som leder dig framåt i det stora hela. 

– Ha en tanke om vad du faktiskt vill förändra. Var medveten om vad som inte är så hälsosamma vaner som du sitter med idag. Jag tror att vi flesta är medvetna. Jag exempelvis hade en ohälsosam vana i att alltid dricka energidryck i samband med träning. Det kunde ibland bli 2 stycken per dag och om jag inte hade en nära till hands på gymmet så tänkte jag att det skulle bli ett dåligt pass. Ett ohälsosamt beroende. Jag bestämde mig för att jag inte vill vara beroende av något annat som styr min träning och något jag gör nästan varje dag. Idag kör jag på vatten och energidryck vid speciella tillfällen, men viktigast är att jag är medveten och tog tag och vände ett ohälsosamt beteende. Titta över vad du kan förändra? 

– Förstå innebörden av målet. Visualisera vad ett hälsosammare liv kommer att leda till. För mig är det allt från energi i kroppen, psykiskt välmående, hur huden ser hälsosammare ut och ett hälsosamt glow utåt. Det kommer att ge motivation till att göra små förändringar steg för steg mot ett hälsosammare 2019! 🙂 

Hoppas att ni får en fin Torsdag!
Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!