5 saker jag vill prioritera 2019

Jag har som ni vet inte några vidare nyårslöften. Löften kommer ofta i kombination med en stress kring att uppnå just det i hetsen kring att inte svika sig själv. Så inga löften för mig i år. Men jag har tänkt på ett par saker som jag vill bli ännu bättre på och faktiskt prioritera för min egen skull detta året:

– Läsa mer böcker. Alltså inte faktaböcker, det får jag tillräckligt med i skolan. Och jag är lite trött på biografier som ska ge mig svaret på livets stora frågor. Jag vill läsa böcker som endast ger en fin stund för avkoppling. Inget utbyte av något som indirekt ger mig eller utvecklar mig. Jag vill läsa böcker som en del i att slappna av och ”inte göra något alls”. Jag känner att jag alltid strävar framåt i allt jag gör vilket är bra. Men vid sidan om det måste jag bara få vara för att sedan kunna hålla fokuset och effektiviteten. Boktips? Jag läste precis ut ”Sophies Historia av Jojo Moyes”. Favorit författare och numera toppen av listan på must reads hos mig, fantastisk bok!! NI HITTAR DEN HÄR för bara 55kr (!!) (adlink)

– Göra mer i vardagen för miljön. Jag äter redan vegansk mat vilket är en STOR grej för att hjälpa miljön. Men jag kan bli bättre på andra saker. Exemeplvis använda mindre plast. Dricka vatten ur glasflaska (vilket jag alltid har med mig till skolan, jag sippar gärna på vatten under dagen för att hålla mig återfuktad!). Ta med tygpåse till affären istället för att ständigt köpa nya där (onödigt!). Sopsortera bättre.  osv. Små saker i vardagen som i det stora hela bidrar mer än vi tror!

– Ha fler spontana middagar hemma. Jag älskar att laga mat och bjuda andra på mat så att ha middagar måste vi bli bättre på jag och P. Det behöver inte alltid vara så uppstyrt, men det blir alltid trevligt! Detta inkluderar familjetid, finns inget som att laga mat ihop med mamma och sitta ner med familjen över en måltid.

– Lära känna nya människor. Olika sammanhang och situationer, man vet aldrig vem man träffar. En framtida vän, arbetsgivare eller granne? När jag bodde i USA älskade jag kulturen av att börja prata med en främling i matkön som visade sig gå i parallellklassen på collage och vips så satt man på en BBQ med helt nya vänner från hela världen. Dörrar som öppnas. Man vinner alltid på att vara öppen för att träffa nya människor så det vill jag göra mer detta året.

– Våga ta risker och göra saker som jag inte är säker på blir lyckade. Det kan vara allt från att våga prova nya medier, läsa någon kurs i sommar bara för att den verkar rolig framför ”vettig”. Hålla event utan att veta om mina läsare/följare vill vara med osv. Våga göra saker och utmana sig för sådant som inte är ”safe”. Jag tror att det blir bra lärdomar som jag är mer än redo att ta. Jag utmanar mig för mycket och ofta blir det bra, men detta året ska jag verkligen utsätta mig för saker utanför min comfortzone för att jobba med min personliga utveckling! 🙂

Har ni något ni ska prioritera detta året?
Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!