Träningsmotivation inför det nya året

Byxdress HÄR (adlink) som dessutom är på rea.

Hej mina fina! En återkommande fråga jag får handlar om träningsmotivation.

Hur man får motivation och sedan hur man får den att stanna. Hur får jag motivationen till att träna 5 pass i veckan, vecka efter vecka?

Jag tror mycket på att skapa en rutin kring en hälsosam livsstil där träning känns som en naturlig del i vardagen. När du väl kommit dit, krävs det inte så mycket motivation till att ta sig till gymmet eller liknande. Självklart är inte alla dagar lika enkla att få till passet på, men personligen vet jag hur bra jag mår av det och det faktum gör att jag tar på mig träningskläderna och tränar det jag känner för. Med det sagt vacklar inte min motivation särskilt mycket då jag skapat en rutin.

Nu kring nyår skapas mål, måsten & löften. Det kan skapa motivation från början men av erfarenhet av PT kunder är det sällan det håller vägen ut. Att sätta krav på träning och skapa för stora måsten kring det (vilket många nyårslöften medför) kan vara att bädda för misslyckande.

Att du vill göra en förändring mot ett hälsosammare liv är det bästa du kan göra. Men sätt mål i linje med ”jag ska hitta en träningsform jag tycker om” eller ”jag ska försöka få till ett par pass i veckan innan jobbet” eller liknande. Mål som inte sätter krav utan är långsiktiga. Då har du alla förutsättningar för att lyckas.

Jag tror snarare på rutin och att inte tänka så mycket kring antal pass hit eller dit före att sätta upp krav och måsten. Får du motivation till att skapa hälsosamma förändringar inför det nya målet, Bra, behåll den känslan och sänk ribban. Mot ett hälsosammare år och mindre krav 2019!

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!