Tacksamhet

Underbara Onsdag. Som jag skrev igår hade jag en liten dipp igår. Men ett par minuter efter att P kommit hem från jobbet gapskrattade vi ihop som vi brukar. Han är sådan glädje i mitt liv och jag är så glad att jag får spendera varje dag med honom.
Det får mig att tänka på tacksamhet. Jag har SÅ mycket att vara tacksam för. Allt från de stora sakerna i att ha en familj nära, en sambo som jag älskar och älskar mig tillbaka, vänner och svärföräldrar. Jag har fantastiska människor runt mig som känns som en trygghet och ett skyddsnät. Tacksam.

Jag är också tacksam över saker jag lärt mig med att ha blivit lite äldre. Att jag idag har så fina personer i mitt liv är resultatet av att jag sållat bort personer som inte gett mig bra energi eller där vi inte haft ett bra utbyte. Jag tror starkt på positiva energier och att vi ska ha relationer som resulterar i att vi lyfter varandra. Min syster sa en gång att jag ska analysera känslan när en persons nummer dyker upp på skärmen i ett samtal, vad är känslorna kring att ta samtalet? De gånger jag kände ångest och drog mig för att svara av olika anledningar berodde det ofta på att vi inte hade en bra kompisrelation. Idag vill jag bli glad över att se en väns telefonummer dyka upp!

Kanske det mest basala eller det största i livet är just tacksamhet över att leva. Jag var med om en bilolycka i Thailand för snart 2år sedan och det gjorde mycket med mig. Alla hanterar traumatiska händelser olika. För mig var det en våg av just tacksamhet som sköljde över mig ett par dagar efter då det sjönk in vad vi hade varit med om. Men också insikten om att inte ta saker, personer eller livet för givet. 

Jag fick en otrolig respekt för min kropp och mitt välmående. Där och då skrev jag i min dagbok att jag aldrig mer ska trycka ner mig själv, försöka ändra vad jag ser i spegeln eller sluta uppskatta min kropp och hur fantastisk den är. Jag är tacksam över allt jag klarar av att göra idag och över att jag inte sitter i rullstol. Jag och mina vänner hade minst sagt änglavakt den där dagen i januari för 2 år sedan och sedan dess har jag levt med ett annat synsätt.

Var snäll mot dig själv, uppskatta personerna i din omgivning, se till att omges av personer som ger dig positiv energi och var tacksam för det stora som det lilla i livet.

kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!