Få din Instagram att växa med 5 enkla steg

1. Layout.
Allt från profilbild till ”om” texten och hur startsidan på dina highlights ser ut kopplat till flödet ger en känsla. Låt allt gå i samma stil och förmedla den känslan som passar till din profil och vad du vill förmedla. Det tar några få sekunder att döma om det är ett konto man vill följa eller inte. Låt dem sekunderna vara till din fördel.

2. Content.
Det går snabbt att få en bild av ett konto, se till att det blir en inspirerande och positiv sådan. Allt från färgtema, kvalité på bilder och att ha ett matchande flöde har betydelse. Ge det lite extra tid att jobba med dina bilder. Dessutom tycker jag att det är kul att leka med färger och få vara kreativ på det sättet.

 

3. Synas i flödet.
Mycket på instagram handlar om att själv vara engagerad och likea/kommenbtera andras bilder för att du sedan ska dyka upp i deras flöde. Med ”the calculation” (kalkylering som räknar ut vad du ska få se i ditt flöde vilket bidrar till att dina bilder inte alltid syns alls eller syns högt/lågt upp i flödet) som många försöker förstå sig på är det en utmaning att synas i flödet hos dina följare. Saker som avgör är exempelvis hur snabbt din bild får likes eller kommentarer från då du la upp den. Var själv engagerad för att få engagemang till din sida.

 

4. Hitta din nish.
Vad står din profil för? Vad vill du förmedla? Var enhetlig och kör på din grej. Gör något som du faktiskt brinner för, det känns äkta och blir absolut bäst då! Jag älskar träning och har byggt min sida på att driva en tränings-instagram med inslag av mig med syfte att inspirera och peppa till hälsa! Mat? Mode? Konst? Resor? Hitta din grej helt enkelt och försök att inte titta för mycket på andra, det finns många liknande konton där ute, gör vad du kan för att stå ut i mängden! 

 

5. Ha kontinuitet och en plan.
Mitt mål är exempelvis att alltid publicera minst en bild om dagen. Sedan tar det tid att bygga en sida. Se det som ett extrajobb och låt det ta effort och tid. Det ligger otroligt mycket jobb bakom stora konton och jag ger mycket cred till duktiga contentcreators. Likt dem, publicera med en tanke och en plan bakom flödet. Att tänka så har gjort mycket för mig!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!