Recept – Nobake vegan chocolate cake

Sugen på något extra gott såhär till helgen?

Måste tipsa er om denna löjligt enkla och vansinnigt goda chokladkakan som är mycket bättre alternativ till den klassiska. Jag blev inspirerad av Food Pharmacy (rekommenderar verkligen deras podd!) men har gjort min egen lilla tvist som vanligt.

Kakan behöver dessutom inte bakas i ugnen utan är perfekt att förbereda innan gästerna kommer och sedan ta fram ur frysen en stund lagom till efterrättens tur. Vispas ihop på några minuter med få ingredienser. Så chokladig och rik i smaken, MUMS!

Mixa:

– ca 7-8 urkärnade dadlar (gärna juicy dadlar!) – tillsammans med 1 paket svarta bönor (ca 250g). – 3msk smält kokosolja. – 1/2dl kakao. – 1 helt block mörk vegansk choklad (jag hade en med apelsinsmak som gav en god touch).

– mixa till en fin konsistens och bred sedan ut i en form med bakplåtspapper i botten. Låt stå i frysen i 2h och ta fram en liten stund innan servering.

– ringla över chokladsås om du vill som du lätt vispar ihop på spisen med lika delar honung, vatten och kakao.

Denna måste ni testa och dessutom blir den proteinrik tack vare bönorna som är kanon om du äter plantbaserat som jag! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!