Läsarfråga: 4 saker som ger dig struktur i vardagen med många bollar i luften

Fråga:

”Hej! Tycker din blogg är super inspirerande men skulle vilja ha tips och trix hur du får ihop ditt liv med planering och strukturering. Är i stort behov av hjälp på den fronten med heltidsstudier och heltidsjobb och allt annat som snurrar i livet.
Ha en bra dag!”

Svar:

Tack för din fråga! Jag har ett par saker som helt klar underlättar en vardag med mycket i huvudet och mycket som ska checkas av. Det är fantastiskt roligt att ha mycket för sig, och för mig känns det nästan som ett måste. Har jag det för lugnt så hittar jag något nytt, tar mig an ett nytt typ av jobb, ett projekt eller utmaning. En ständig strävan på personlig utveckling.

Men utan dessa sakerna hade min vardag aldrig gått ihop: 

 1. Struktur, planering och logistik. Listor, listor, listor – jag älskar dem! Min mobil är full av anteckningar allt från ideér om nya blogginlägg till en fullspäckad kalender. Jag använder både en traditionell kalender i pappersform och den i mobilen haha. Jag har ofta med mig träningskläder i väskan samt ett mellanmål eller frukt som jag kan ta efter skolan och innan träning, så länge man är förbered så blir saker av.
 2. Tidseffektivitet. Hur många mail hinner du svara på under tiden på spårvagnen eller när du väntar i kön på ica? ”dö-tid” är aldrig just det, det är tid att beta av sådant som du ändå måste göra sedan.
 3. 5 sekunders regeln. Den innebär att du ska göra sådant som du tänker och du har 5 sekunder på dig att börja. Alltså att du tänker på om du ska allt från att återkoppla på ett mail, ta ut soporna, söka det där jobbet eller praktikplatsen, smsa vännen du inte sett på länge eller slänga på dig träningskläderna och dra till gymmet. Få saker att hända innan du kommer på ursäkter.
 4. Bränsle i form av träning, bra kost, bra sömn (gärna 8h varje natt!!) och återhämtning i form av planfria helger och meditation/yoga. Jag hade aldrig klarat av att vara så produktiv som jag är idag om jag inte fick mitt andrum som jag får på gymmet eller i yogasalen. Jag skulle helt ärligt inte kunna leva utan att få röra på mig och svettas emellanåt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!