Psykisk hälsa – Så minskar du stress i vardagen

Jag driver en hälsoblogg och i den aspekten både fysisk och psykisk hälsa. Så låt oss prata om psykisk ohälsa och stress.

Många känner till stressens negativa effekt på vår livskvalité. Det är ingen myt att stressen är konkret farlig för oss. Kronisk stress leder till förändringar i hjärnan och kommunikationen mellan våra hjärnceller försämras. Det har även visats att stress under en längre tid leder till utmattningssyndrom och större eller mindre depressioner. Aldrig har det tidigare varit så vanligt eller lyfts så mycket kring ”att gå in i väggen”.. dags att vända trenden kring stress och din psykiska hälsa.

Det är känt att träning och fysisk aktivitet hjälper mot stress i kroppen. Utöver en aktiv livsstil med träning i din vardag kommer här

3 fasta tips på hur du minskar stress i ditt liv:

  • Planering. För mig med två jobb och heltids studier är detta A och O för att jag inte ska gå in i väggen. Mina veckor är noggrant planerade för att få det att funka och för att få mig själv att funka. Ge dig själv den där extra halvtimmen på morgonen för att inte vara den som springer till bussen. Planera in att vara 15min för tidigt till ALLT snarare än att vara prick i tid. Dina stressnivåer i kroppen kommer att minska mycket bara tack vare detta.
  • Lugn och andrum. Är det mindfullness, meditation eller yoga? Läsa en bra bok? Lyssna på klassisk musik? Vara i skogen? Hitta ditt sätt och ställe där du är frånkopplad och är utan måsten eller krav. Att stanna upp ibland och vara i nuet är en utmaning för många, men viktigt.
  • Mindset. Ibland är det inte bara saker som händer och saker som ska göras som skapar stress. Det är även tankar och stress kring hur man själv är, vad man borde vara eller inte vara. Kanske stress över livet och över framtiden. Ta itu med detta. Prata ut med en närstående eller varför inte en psykolog/livscoach. Att lätta sitt hjärta kan även lätta på stressen kring tankarna.

Ha en fantastisk Onsdag!

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!