Hälsotrender – Quick fix dieter & skitsnack?

Vet ni vad som skapar sådan stor irritation hos mig? Dieter. De florerar i media lagon efter semester och innan stranden. Ofta i form av quickfixes om att ”tappa x antal kilon” över en kort tid. Med planen om ”ät bara detta och uteslut detta”, vi ser allt från soppdieter,  juicedieter, uteslut kolhydrater- eller fett – dieter, eller shake dieter.. ja you name it. Nya kommer upp hela tiden och dem dör ganska snart igen. För faktum kvarstår, varför skulle vi vilja utsätta kroppen för något så dumt som en quick fix diet i ett mål om att gå ner i vikt (antar jag att det brukar handla om) med insikt om att sedan hamna på ruta 1? För ingen hade väll tänkt att dricka shakes och få näringsbrister resten av livet? Det är förhoppningsvis här det långsiktiga tänket kommer in och quickfix dieterna dör ut.

En annan sak som vi borde sluta med genast är att trycka ner andra träningsformer. Crossfit, pumpa med hantlar, yoga, klättring eller dans? UNDERBART att vi rör på oss, oavsett hur, när, eller vad vi sysslar med.

Gör det som funkar för dig och ha inte så mycket åsikter om andra träningsformer. Crossfit är exempelvis omtalat, på gott och ont. Kritik har slängts kring att det är hög skaderisk vilket jag kan förstå med tanke på att det är utmanande moment med tunga vikter, men jag har samtidigt aldrig sysslat med en träningsform vars tränare är så otroligt noggranna med att man utför övningar med rätt teknik, värmer upp ordentligt & jobbar med rörligheten för att förebygga skador. Vissa påstår att Yoga inte är träning, att det är mer stretch och inte så utmanande. Men fenomenet Yoga är super brett och jag har varit på pass som är otroligt krävande, även för mig som har utmanat min kropp fysiskt på olika sätt i många år. Så även Yoga kan vara en otroligt påfrestande träningsform för musklerna, det kan jag skriva under på.

Kontentan? Jag älskar både yoga & crossfit. Bojkotta skitsnack i träningsvärlden & att se ner på andra träningsformer, våga prova dem istället! Bojkotta quickfix dieter och ät på ett hälsosamt sätt som är hållbart i längden, samtidigt som att du tränar det du tycker är roligt och likväl satsar på din insida och ditt välmående.

Då har vi en fantastisk grund att bygga och sprida bra hälsotrender på!

Kram H 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!