God och enkel indisk gryta, vegansk såklart.
– koka linser enligt anvisningar om du har torra, annars använder du färdigkokta när dem ska i grytan.
– fräs 1 hackad gul lök, 1 pressad vitlöksklyfta & 1/2 påse eller en liten påse med frusna wokgrönsaker.
– i med en skvätt tamari eller soja samt sweet chilli (den utan tillsatt socker).
– i med 1 paket krossad tomat & 1 burk kokosmjölk eller havre matlagningsgrädde.
– 1 paket tikka masala krydda från SantaMaria.
– krydda extra med chilliflakes, lökpulver & svartpeppar om du önskar.
– i med de färdigkokta linserna.
– rör om och låt gärna koka ihop en stund.
Proteinrik vegansk kost, inga konstigheter och perfekt för matlådan dagen efter!
Ser jätte gott ut! Hur tänker du med kryddor som tex tikki masala, den finns väl inte utan socker? Tänker om du inte bryr dig gällande om det är det i kryddor för att det inte blir så stor mängd mm. Kan du inte lägga upp bild hur sweet chili såsen ser ut (utan socker) för den har inte heller hittat ? kram!
Yum yum yum ???
Åh så gott! ??
Men muuums!!! ♡
Mums!✨