5 skäl att träna för kropp och hjärna

1. Träna för hjärtat

Den kanske viktigaste muskeln av alla är hjärtat. Ju mer du utmanar hjärtat genom konditionsträning ju starkare blir den och dess arbete att transportera syre i kroppen blir mer effektiv. Förmågan att ta upp syre är direkt kopplad till den fysiska hälsan. Med andra ord, skippa inte konditionsträningen..

2. Träna för att slippa ”kontorsnacken”

Har du ett stillasittande kontorsjobb som många andra? Motverka de framåt-roterade axlarna, den säckiga hållningen och ryggvärk genom styrketräning. Våra kroppar är inte gjorda för att sitta stilla i långa perioder i den klassiska sittande ställningen framför en dator. Styrketräna på gymmet för att stärka upp ryggmuskulatur för att inte få problem längre fram.

3. Träna för hjärnan

Träning har en rad fantastiska effekter på hjärnan. Bland annat minskar träning bildandet av stresshormonet kortisol samt ökar bildandet noradrenalin, dopamin och endorfin, en hormonbalans som har en avgörande roll i ditt psykiska välmående.


4. Träna för ett långt & hälsosamt liv

Träning motverkar åldrandeprocessen på cellnivå visar en studie från Harvards universitet. Dessutom blir minne, inlärningsförmåga, simultanförmåga och fokus bättre.

5. Träna för dig själv och ditt välmående

Hur ser din vardag ut? Är den fylld av studier, jobb, stillasittande, saker som kräver fokus och en välmående stark kropp? Vill du ha ett starkt hjärta och leva länge? Skippa inte träningen, oavsett vad för träningsform du vill utföra – boka inte av den! Det talas ofta om träning kopplat till utseendefaktorn av en vältränad kropp, men jag vill lyfta fram hälsoeffekterna av en vältränad kropp inifrån och ut.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej Emma! Måste ha missat din fråga tidigare ? jag äter själv vegansk kost så jag äter inte kvarg men när jag gjorde det så valde jag den utan tillsatt socker (den är istället sötad med sötningsmedel). Alltså huruvida den är sämre än naturell kvarg beror på hur du ställer sig till att den är sötad med sötningsmedel ? annars valde jag den med 0,2% fetthalt om jag inte minns fel ? kram!?

    hannaelfast 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/hannaelfast
    Svara
  • Hej fina du! Har en fråga, ställt den innan men såg inget svar så skriver igen <3 Undrar lite hur man ska tänka när man väljer t.ex kvarg, jag kör på Lindahls och brukar variera mig mellan de olika sorterna. Är naturell bättre än t.ex vanilj eller hallon smak? Tacksam för svar! Kram du är grym:))

    Emma 0000-00-00 00:00:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!