6 tankesätt som hjälpt mig i vardagen

Livet utsätter oss för olika saker,, perioder, människor och situationer. Ditt absolut bästa och starkaste vapen är din inställning och tankesätt. Psykisk hälsa är minst lika viktigt som psykisk hälsa och mycket startar i din tanke!
Här kommer mina 6 mest användbara tankesätt som hjälpt mig mycket!

Att försöka förstå bakgrunden till andras beteenden. När jag möter otrevliga människor eller hamnar i en konflikt försöker jag sätta mig in i den andra personens bakomliggande faktorer. Det blir lättare att förstå och att lösa konflikten samt ibland när man känner sig orättvist bemött eller behandlad så är det lättare att skaka av sig.

Sänka kraven på mig själv. Detta jobbar jag mycket med. Istället för att känna mig dålig för att bara ha tränat en gång på en vecka så ger jag mig en klapp på axeln för det jag gör och ger min kropp!

”Kommer detta ha betydelse om ett år?”. När något känns tufft brukar jag sätta det i ett större sammanhang. Kommer jag gå runt och tänka på det om ett år? Troligtvis inte, om svaret är Ja – måste saken lösas omedelbart.

Du ångrar bara saker du inte gjorde! När saker känns läskigt brukar jag tänka att jag är ung och ska utvecklas, det är min resa i livet och om jag inte utsätter mig för läskiga saker så kommer jag inte att utvecklas. Min största farhåga är att vara gammal och ångra att jag inte vågade mer.

Vad är det värsta som kan hända? Jag är så tacksam att jag har så fint support runt om mig med sambo, familj och vänner.. så om det värsta som kan hända är att misslyckas så vet jag att jag är tillbaka uppe på hästen inom nolltid!

Saker händer av en anledning och jobbiga saker kommer till dig för att du ska lära och utvecklas. Jag är inte religiös men är det något jag tror på så är det att saker har en mening. Stängs en dörr så öppnas ett fönster!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!