Söndag + Mina bästa TENTA – & PLUGG-TIPS

Hej mina fina! Ber om ursäkt för sämre uppdatering här än vanligt, men det beror på min tenta som skrivs imorgon. Jag hade pluggmys med tjejerna från klassen igår, så bra sätt att plugga när man diskuterar frågorna – det sätter sig verkligen på minnet då. Imorse tog jag och P en sovmorgon till 9:30, underbart! Startade sedan dagen med en mysfrukost; rotfruktbröd med olivolja ”smör”, avokado, kaffe, juice, grapefrukt och mitt kakmonster till underbara sambo ville såklart ha ballerinakakor haha.

Nu har jag spenderat ett par timmar på stadsbiblioteket och nötat in allt om segmentering, målfokusering, ledarskap, varumärke, kundnytta, försäljningsstrategier och annat kul. Det är faktiskt riktigt roligt att plugga sådant som man är intresserad av, dessutom märker jag att jag har tagit in mycket på lektionerna och det blir lättare att repetera inför tentan då man lagt infon på minnet!

HÄR KOMMER MINA BÄSTA PLUGG – & TENTA – TIPS:

Hur memorerar du bäst information? Exempelvis att diskutera saker, måla upp mindmaps, använda frågekort med fråga och svar på olika sidor? En bra grej är att skapa egna ord av första bokstaven på exempelvis 5 steg i en process, då kommer du ihåg dem lättare om du får första bokstaven i steget.

Ge dig själv tid, börja i god tid innan tentan!

Läs igenom anteckningarna efter varje lektion och läs gärna på i böckerna inför lektioner.

Spela in dig själv när du läser upp materialet (ex alla anteckningar från föreläsningarna som kommer på tentan) och ta en promenad i skogen och lyssna på det, ofta snappar du upp övergripande info som kan råka komma på tentan trots att du inte lagt jätte mycket fokus på just det. Att vara ute i naturen tycker jag hjälper mycket också!

Ha en presentation för din partner eller familjemedlem, att prata högt om informationen får den att fastna. Dessutom kan dem ifrågasätta och när du argumenterar för sakerna så fastnar de också lättare och du förstår innebörden djupare!

– Utgå alltid från dig själv, och det som funkar bäst för din studieteknik och inlärning, alla är olika!

På tenta dagen:
1. Stå inte utanför och läs igenom för mycket! Du kan detta, var lugn och lita på dig själv.
2. Snacks under tentatiden? Ta inte med coca cola, choklad och annat som får ditt blodsocker att skjuta i höjden, en banan, vatten och nötter är bättre alternativ.
3. Får du ett kladdpapper
, börja där innan du läser igenom frågorna och skissa upp små noteringar med bra info du kan – Exempelvis olika modeller eller sådant som du memorerat.

4. Läs igenom alla frågor och få en översikt så att du kan disponera tiden rätt. Ta de enkla frågorna först så att du blir av med dem och hoppa över svåra som du sedan går på. Skriv inte oväsentlig info i svaren som läraren ej frågar efter, du får inte stilpoäng för annan info än den som frågas efter, svara korrekt på det som efterfrågas.

5. Stressa inte, gör så gott du kan och ta din tid. Igen kommer betygsätta hur snabbt du gjorde tentan, bara att du lämnar in rätt svar!

Detta är mina tips och trix som funkar för mig 🙂

kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!