5 ANLEDNINGAR ATT BÖRJA YOGA

1. Rörlighet

Jag jobbar gärna i komplexa styrkeövningar som overhead squat eller liknande och där är rörligheten lika viktig som styrkan för att genomföra den korrekt. Här hjälper yogan mig jätte mycket, jag behöver verkligen rörlighetsträna. Oavsett hur din vardag ser ut kan du dra nytta av att bli rörligare och smidigare i kroppen!

2. Andning

Få träningsformer fokuserar så mycket på andning som yoga gör. Att behärska andning och att vara medveten om den är ett fantastiskt verktyg både i yogan men också utanför yogan.

3. Styrka inifrån på ett statiskt sätt

Jag visste inte hur jobbigt, ansträngande och tufft yoga kan vara förrän jag provade olika pass. Det kan vara riktigt svettigt och utmanande på ett statiskt sätt som jag verkligen tycker om. Det blir ett bra komplement om du gör styrketräning, löpning eller högintensiv träning.

4. Lugn i vardagen

Det finns inget ställe jag känner mig så lugn och harmonisk som i yogasalen. Det blir en speciell stämning som man nästan kan ta på och övningarna tillsammans med andningen och instruktörens energi gör att man verkligen slappnar av i både kroppen och hjärna.

5. Fina tankar & värderingar

Jag älskar att yogan fokuserar på prestation, utan det finns så mycket fina värderingar och tankar om att vara tacksam för vad din kropp åstadkommer, vart du är idag, att du tagit dig dit och att uppskatta och lyfta sig själv. De väver in den psykiska hälsan likväl som den fysiska och det tycker jag är så viktigt och fint!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Jag försökte yoga en gång, det va mycket svårare än jag trodde och blev mer stressad än lugn ? men kanske borde ge det en chans till !

    FitnessSusanne 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/fitnesssusanne
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!