Ta kontroll genom träning – låt inte träningen ta kontroll över dig

Ofta hyllar vi att träna så mycket som möjligt. så intensivt som möjligt och så många timmar som möjligt. Att träna är ett sätt att ta kontroll. Du bestämmer dig för något och du genomför det. Du satsar på dig själv, tror då dig själv och tar dig i mål. Du investerar tid i dig själv, din hälsa och ditt välmående. Träning är fantastiskt och ett grymt sätt att ta kontroll över sin tillvaro och skapa en stark kropp inifrån och ut.

Men det kan också gå till den grad att träningen tar kontroll över dig. Då träningen fungerar som straff för något du ätit. När den uteblir ersätts den med ångest för att du inte tränade så mycket som du önskat. När gränsen för ”hur mycket”, ”hur intensivt” och ”hur många timmar” bara pressas högre och högre. När 2 pass om dagen 7 dagar i veckan bara får dig flytande, det känns varken bra eller dåligt. Ingen klapp på axeln, det förväntas bara. Här har träning tagit kontroll över dig och ditt liv. Vi talar ofta om att pressa sig till träning, med lika viktigt är det att ha en balans till det. Jag tror på att inte ta saker så allvarligt. Jag utgår från att träning ska vara roligt, att jag vilar när jag känner för det och kroppen vill det. Jag är tacksam och ger mig själv en klapp på axeln efter varje pass jag genomfört. När passen blir dåliga, jag känner mig svag eller kroppen inte samarbetade som jag vill, rycker jag på axlarna. Det hör till att få dåliga pass ibland, det hör till att inte orka gå till gymmet ibland, att känna sig omotiverad eller taggad på träning. Det är okej att ta en vilovecka.

Alla behöver inte pushas till att träna mer och hårdare. Många behöver pushas till att träna mindre och smartare. I slutändan har vi bara en kropp och till den ska vi ge träning som lyfter, stärker och skapar en hälsosam livsstil. Inte träning som stressar, tär och bryter ner kroppen.

Ta kontroll genom träning, men låt inte träningen ta kontroll över dig.

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!