Att tänka på vad man äter

Jag säger ofta att man ska vara medveten om man äter. Med det menar jag inte att man ständigt ska gå om kring och tänka på mat. Jag fick exempelvis en fråga i samband med att jag va ute på restaurang i veckan. ”Tänker du på att äta mindre under dagen för att du vet att du ska äta restaurang mat senare på dagen?”.

Kompensationsbeteense, så vanligt! Att tänka att man ska kompensera med mindre mat eller mer träning på grund av att man äter lite mer eller mat med mer energi (kalorier) i. Jag har absolut tänkt så förr, tyvärr. Och jag tror inte att jag är ensam om det. Men att hålla på och kompensera hem tiden i maten och i träningen är otroligt farligt. Inte för alla, men det kan lätt skapa ett konstigt förhållande till kost och träning.

Mitt svar är att jag inte på något sätt kompenserar med kost och träning. Jag har en grund i att träna ca. 5-6 dagar i veckan och äter till största del hälsosamt och näringsrik mat. Om jag ”unnar mig” mat som inte super nyttig så är det heeelt okej. Som alltid så tror jag på ett långsiktigt tänk och att just kring kompensation med mat och träning – INTE TÄNKA ALLS! 🙂 Det tror jag är det mest hälsosamma och långsiktiga mentalt 🙂

Dagen är fylld av föreläsningar och sedan ska jag iväg på Barrys pass. Det är Abs på schemat och såklart massor av löpning. Det är så skönt att få in löpningen på ett så roligt sätt som Barrys! 🙂

Hoppas att ni får en fin Torsdag! Nu längtar vi till fredagsfeeling och helg!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!