Träning som straff för något du ätit

Kan ni känna igen er i att gå till gymmet och bränna bort bullen du ångrar att du tog vid kafferasten på jobbet? Att du frenetiskt står på crosstrainern för att se hur kcal mätare tickar uppåt? Att du tvingar dig själv till gymmet, känslan av att bestiga ett berg är att likvärdigt med ta sig innanför dörrarna? Att du tänker ”på måndag” är det x antal veckor kvar tills den här grejen, på måndag kör jag igång? Min tjejkompis är en storlek mindre än mig, jag skippar lunchen från och med nu? Sommaren och solresor är underbart, men fan för ångesten av att behöva gå runt i bikini?…

Om du känner igen dig så vill jag att du vänder på ett par saker:

– Ett beteende av att träning är ett straff för saker du åt kan leda till ätstörningar. Sluta kompensera för saker, tryck inte ner dig själv och ta inte saker så allvarlig. En bulle so what?! Nästa gång väljer du kanske äpplet så det jämnar ut sig över tid. Det viktigaste är att du skapar ett hälsosamt förhållningssätt till kost & träning.

– Jag tycker att det är komiskt att cardiohörnan på gym domineras av tjejer. Våga testa på annan typ av träning när du ändå är i gymmet & sådant som ger din fysiska kapacitet mer utveckling! Vet du inte vart du ska börja så rekommenderar jag att ta hjälp av en PT. Men att räkna kcal på crosstrainern är förgäves, dem kan man inte lita på ändå.

Om du hatar gymmet så har du inte hittat din grej. Testa alla olika pass ditt gym erbjuder, anlita en PT som skräddarsyr din träning efter vad du vill uppnå, framförallt vad du tycker är kul och vad som driver dig. Jag älskar inte alltid att gå till gymmet, men 97% av gångerna gör jag det! Därav vet jag att jag hittat ett träningssätt som passar mig!

– Det här med att göra tidsplaner och att gå ner i vikt triggar bara ett jojo-bantnings beteende så det kan du skippa direkt! Tänk istället att du ska planera in tid för träningen, testa något nytt och försök laga mer bra mat hemma till lunchlådorna och skippa thaimaten eller pizzerian runt hörnet på kvällen. På måndag ska du inte börja gå ner i vikt, idag ska du börja göra hälsosamma val mot en långsiktig hälsosam livsstil!

– Sluta se världen med ögon som granskar, jämför och trycker ner dig själv. Du är du och det är din styrka. Jobba med självkänslan och inse att du aldrig kommer att älska dig själv oavsett form om du inte känner dig fin på insidan! Skönhet inifrån & ut!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!