Q&A: Kosttillskott?

Foto: David Marquez

Jag får ofta frågor om kosttillskott och många verkar vilja börja i den ändan när det kommer till hälsosamma livsstilsförändringar och att få in träning i sin vardag. Därför tänker jag att jag tar upp en sådan fråga nu.

Fråga: Använder du kosttillskott?, ex proteinpulver, bcaa, burn. Vad har du för tankar kring det?

Svar: När det kommer till kosttillskott så ser jag det bara som ett tillskott till en hälsosam kosthållning, alltså inget som har en särskilt stor betydelse alls. Min åsikt grundar i att se till att få i sig vad man behöver via kosten och sedan komplettera med tillskott om det är nödvändigt, men oftast är det inte det. Jag kan tänka mig att slänga ner lite veganskt proteinpulver i min smoothie samt intar tillskott av vitamin B12 varje dag eftersom att jag äter vegansk/plantbaserad kost. Utöver det fokuserar jag på att äta ren och näringsrik mat! Men jag rekommenderar att se över vad ni köper och titta på innehållsförteckning då tillskott inte alltid är så rena som man kan tro. Sedan finns det absolut bra tillskott, rena produkter och sådant som kan ge en liten boost i hälsan. Vad gäller just ”burn” produkter som ska öka förbränningen osv så tror jag att det mest är att slänga bort pengarna på något, läs på om det innan du köpet och min uppfattning är att den lilla lilla skillnad koffeinet eller chillin skulle ge är så liten att det inte ger mig någon fördel. Dessutom tränar jag inte med fokus på att bränna fett utan sätter mycket annat före det! En hälsosam livsstil börjar inte med kosttillskott utan med bra och medvetna val i vardagen med kost och träning. Det är min tanke kring det hela! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!