Mens – snack

Foto: Christopher Carrwik

Ja ni läste rätt i rubriken. Jag tycker att det egentligen är helt sjukt att det skulle vara tabu att snacka om något så naturligt som mens. Det som hälften av jordens befolkning har eller har haft varje månad..? Finns det något mer naturligt? Jag tycker om att man i Yogan ofta talar om att uppskatta kroppen för vad den är, varje dag, oavsett vad.

Idag har jag haft en sådan dag som man bara vill ta sig igenom. Med smärtor, kramper och värk i magen. Helst har jag velat ligga i soffan med en filt och närhet från P. Gärna en värmekudde på magen och mörk choklad också. Vilket är exakt det planerade scenariot för kvällen. 🙂 🙂

Alla kvinnor har olika smärtor och går igenom olika saker i sin menscykel. Det är väldigt individuellt. Och det är helt okej att känna sig värdelös de dagarna som hormonerna spökar, eller att lägga sig i soffan när smärtorna kommer. Det är okej att inte vara superwoman just den dagen. Det är okej att känna sig lite svullen, fet i hyn, känsloladdad och allmänt obalanserad.

Men herregud va tacksam jag är för det. Tacksam för att jag en gång i månaden får mens. För att den ger en indikation på att min kropp mår bra och att systemet fungerar. För att det fungerar trots att jag förr varit elak mot min kropp och mixtrat med mat, ätit för lite, uteslutit viktiga byggstenar i min kost och rubbat hormonbalansen. Tacksam för att jag trots allt har mens!

Heja mensen och var snäll mot dig själv! 🙂
Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!