Så går du upp i vikt kvalitativt på ett hälsosamt sätt

Foto: Christopher Carrwik

Jag har fått lite frågor från tjejer som vill gå upp i vikt på ett bra sätt som upplever att de ser för ”undernärda ut” idag och vill få en mer ”hälsosam look” som de förklarat. Ofta tas det upp metoder på att gå ner i vikt och lika mycket ljus får inte metoder på att gå upp i vikt på hälsosamt sätt. Att trycka bullar och pizzor vet vi alla resulterar i kilon på vågen. Men jag menar att gå upp kvalitativt genom att äta ren och bra mat som ger kroppen bra energi. Har man generellt en väldigt hög ämnesomsättning så är det inte alltid så lätt att bygga lite muskler och gå upp till en ”hälsosam look”. Alla har vi olika utgångslägen. Här kommer lite tips till dig som vill gå upp några kilon för hälsan:

Rätt mat, rena källor med högt energi innehåll. Exempelvis avokado, nötter, baljväxter, grovt bröd, fullkorn osv. Alltså ät ren och bra mat som är så nära sin ursprungliga form som möjligt, alltså inget processat och tillgjort.

Portioner. Ordentliga portioner och äta upp.

Mellanmål. Det är din bästa vän. Är du inte stor i maten så passar det perfekt att få i dig något litet mellan målen, exempelvis smoothie, nötter, grov macka med avokado på osv. Super att förbereda och ta med till jobbet/skolan.

Styrketräning. Nu har vi talat om maten och kosten i sig, men för att bygga muskler om det nu är en del av målet så hör kosten självklart ihop med hur din träning ser ut. Exempelvis om du i dagsläget är en löpare, dra ner på löpningen och kör fler pass styrka i gymmet. Detta är väldigt individuellt men ett generellt tips är som alltid att hög belastning ger i stort sett mer utveckling då en starkare muskel är en större muskel (enkelt förklarat). Är du inte van i gymmet så rekommenderar jag att ta hjälp av en PT i början.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Kul att du tar upp detta! För det mesta läser man om tips för att gå ner i vikt, men det är sällan det står om hur man ska göra för att gå upp i vikt på ett hälsosamt sätt. Du får gärna komma med mer tips ?

  Emelie 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • If a little extra weight goes to the boobs, it’s great!

  Aaron 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • Åh mer tips på detta ??

  Louiseberghh 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/louiseberghh
  Svara
 • trillade in här av en slump men måste bara säga att du ser så otroligt fräsch ut! dina iblder med, riktigt inspirerande när man försöker bli lite nyttigare ?

  josefinelouise 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/josefinelouise
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!