Söndagsmiddag

Min Söndag har bestått av jobb, graverat beställningar till Eterisk Design (jag graverar fjädrar på glas som en rolig sidosyssla), lunchat med PS föräldrar samt rensat garderob, kök och porslin med P. Jag ÄLSKAR att rensa och få det organiserat.

Efter att flera säckar lämnat lägenheten & vi var så hungriga – slängde jag ihop en lins/bön gryta med ris. Perfekt en söndag kväll!

Recept:

– fräs 1/2lök, 1 hackad röd paprika, 2 hackade morötter i lite rapsolja & en pressad vitlöksklyfta.
– tillsätt sedan 1paket krossade tomater, 1 grönsaksbuljongtärning, en skvätt soya, en klick sweetchilli, fryst basilika, lite tacokrydda, lökpulver, örtagård krydda, hackad chilli (jag köper den frysta i paket som är smidig).
– sedan i med frysta sojabönor & fryst eller färsk broccoli.
– i med valfria bönor/linser/kikärtor, jag tog ett paket med en blandning av bönor & linser.
– låt koka ihop och smaka av med kryddor.
– servera med ris eller bara som den är.

Vår nya kaffemaskin i bakgrunden (ja jag är överlycklig) med en mjölkskummare så att jag kan göra en riktig havrelatte på morgonen!

Samt våra nya skålar från ”Kunglig Dansk”, ÄLSKAR dem!

Så gott, jag tycker inte alls att det är svårt att äta plantbaserat/veganskt. Denna mat är fantastisk, god, nyttig för kropp och bra för miljön och alla andra anledningar till varför man borde skita i kött.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Jättebra recept! Jag tycker det är svårt att laga nyttig mat som också är lämplig som matlåda/att värma, skulle tycka det vore grymt om du kunde göra ett inlägg om det ifall du har tips! Mitt problem är att jag varken har ugn eller frys (hej stockholms bostadsmarknad!) så är rätt begränsad…

  lavidakada 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/lavidakada
  Svara
 • Lækkert!!

  FrederikkeKjaer 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/frederikkekjaer
  Svara
 • Så godt??

  camillacecilia 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/camillacecilia
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!