Bojkotta vikthets

Foto: Christopher Carrwik

Jag har pratat om det tidigare, men det tåls att belysas igen. Kanske speciellt den här tiden på året. Fler reportage än någonsin om hur du ska ta dig ner från semesterkilon. Och snabbt ska det gå?! Kvalitén på vad vi faktiskt stoppar i kroppen verkar inte riktigt få samma betydelse som vad resultaten på vågen har?! Jag tror att hetsbanta och vikthetsa handlar om okunskap. Okunskap om vad man faktiskt utsätter kroppen för, om hur viktig din kosthållning är för hela hälsan, idag och i framtiden. Det faktum att vi bara har en kropp och att vad du stoppar i den är av stor vikt för hur länge den ska hålla, verkar ofta glömmas bort i hetsen om att gå ner fett och kilon så snabbt som möjligt.

Jag har absolut förståelse för att man inte känner sig bekväm i ett par kilon plus, att kläderna inte känns bra på osv. Jag försvarar inte övervikt, och det är pga hälsorisken av övervikt. Men jag tror inte på sättet om bantning som ofta tas fram för att gå ner de extra kilona.

Jag tror att det finns fler viktigare sätt att prioritera för att på köpet få en hälsosam kropp som inte bär på övervikt och är i hälsorisk. Sååå.. min tanke är att fokuset borde ligga på att skapa en hållbar hälsosam livsstil. Fokusera på vad vi stoppar i kroppen. Att basera maten på hälsosamma källor, då finns inte plats för den snabba, näringsfattiga, processade maten.

Så när ni ser all reklam och propaganda om ”gå ner 4 kg på en vecka med denna mirakelkuren”, ”pulver och matersättning gör att du tappar semesterkilona”, ”uteslut kolhydrater eller uteslut fett och gå ner snabbt” osvosv. -> bojkotta, titta bort och läs på om riktig kunskap till en hälsosam livsstil!

Fall inte för okunskap i desperation av att gå ner i vikt. Det att hända automatiskt när du skapar en hållbar hälsosam livsstil. Jag tror på att flytta fokus från vad du inte får äta till allt det bra du får äta, från att du måste träna på ett visst sätt till att du tycker om att träna på ett sätt.

Du hittar din väg men det viktigaste är att du är medveten och gör smarta val i din vardag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!