8 Hälsofrågor

Foto: Christopher Carrwik

Vad fick dig att börja träna?
– För mig har det varit så naturligt med fysisk aktivitet. Men gymmet hittade jag efter att jag slutat med Handboll och kände att jag behövde något annat och att röra på mig i vardagen. Jag hade inte en susning om vad jag skulle göra, men här står jag idag och jobbar med det! Alla har en början och en egen resa.

Vad ger träning dig?

– Jag behöver träning i mitt liv och i min vardag för att må bra. Det ger mig energi och endorfiner. Dessutom älskar jag att känna mig stark, snabb och uthållig. Jag gren kroppen vad den vill ha och bygger en hälsosam kropp för mitt liv idag men också i framtiden. Med träning så satsar jag på mig själv och investerar den bästa tänkbara tiden i mig och min hälsa. Det är så grundläggande för allt annat i livet.

Favorit-hälsomat?
– Bowls i alla dess former fyllda med färgstark och näringsrik mat! En frukost smoothiebowl (acaibowls är alltid favoriten) eller en lunchbowl med matiga sallader och roliga kombinationer.

Största passion i livet?
– Något jag älskar är att resa och upptäcka nya platser. Men min passion är att jobba med hälsa ur olika perspektiv och att få vara kreativ med projekt och saker jag tar mig an.

Jag önskar att fler förstod att….:
– Träning borde ses som en investering i din hälsa framför att det är utseende-fokuserat.

Bästa tipset till att äta hälsosammare?
– Rensa kyl/frys/skafferi och gör dig av med halvfabrikat och näringsfattig mat. Fyll dem med färgstark och näringsrik mat. Finns det tillgängligt så är det mycket lättare att välja att slänga ihop en hälsobowl istället för att satsa på fryspizzan.

Bästa tipset till att komma igång med träningen?
– Babysteps, kör inte på 120% direkt utan ta det i lugnt tempo och börja med att få till något pass i veckan och stegra sedan. Hitta en träningsform som du tycker är rolig och börja formulera mål och en plan så att du känner att du utvecklas och har något att sträva mot.

Bästa tipset till att sova bättre?
– Svalt rum, läs en bok i sängen innan du ska sova så att dina tankar är på något fiktivt och inte analyserar saker i jobbet exempelvis, lägg undan telefonen minst 1timme innan, sätt klockan så att du har minst 8h till väckning (jag stressar om jag vet att jag måste somna ASAP för att få mina timmars sömn, ge dig själv extra tid så att du slipper stressa över den saken om du är som mig).

Bästa tipset till att stressa ner?
– När jag känner mig stressad så längtar jag efter natur. Jag åker ut till Björkö (där jag är uppväxt) nära havet, eller tar en promenad i skogen. Det får mig att stressa ner, rensa tankarna och hitta tillbaka till lugnet. De perioder som jag haft stressigt i skolan så inför jag alltid morgonpromenader för att förbereda för en hektisk dag. Det är värt att gå upp en timme tidigare för det.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!