Recept – fisk i ugn med bulgur & fetaost

Jag gillar det där med att slänga in saker i ugnen. Förbereda en plåt, in i ugnen och så kan jag pyssla med annat under tiden som maten lagas. Ofta har jag och P varit och tränat på kvällen och då vill jag snabbt laga mat (när man är så hungrig) och hoppar in i duschen medans maten är ugnen. Tidseffektivt!

Recept:
– lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg ut valfri tinad fisk. Jag körde på lax och torsk. Ringla över lite rapsolja och krydda med lökpulver, salt, peppar, örtagård, basilika. Jag slängde även med en delad majskolv. Smula på fetaost (valfritt).
– in i ugnen på 150grader i ca 20min.
– koka bulgur enligt anvisningar (tar oftast 10min) tillsammans med en buljongtärning.
– gör en sås på mini fraiche, sweetchilli, chilliflakes, peppar, salt, en pressad vitlök.
– servera en liten sallad på skivad gurka & tomat med örtsalt på.

KLART!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!