Bovetegröt – att äta innan eller efter morgonträning?

Jag fick tips om att byta ut en klassiska havregrynsgröten mot något lite roligare, bovetegröt. Fantastiskt gott, det här receptet ska jag mixtra med lite i alla olika typer av roliga varianter av toppings!

– blötlägg boveten dagen innan eller skölj med kokande vatten (för att ta bort ett ämne på dem som man ej vill få i sig).

– stek lite lätt 1/2 till 1dl bovete i lite kokosolja i en kastrull.

– häll på vatten och koka i ca 10-15min beroende på hur du vill ha den. Häll av vattnet och blanda ner kanel, kardemumma, vaniljpulver eller annan smaksättning.

– häll upp i skål och servera med jordnötssmör, lågkalori hallonsylt (den utan tillsatt socker) och mandel/havremjölk.

MUMS! Var så gott efter träning.

Jag får ofta frågan om huruvida det är bättre att äta frukost innan eller efter träningspass på morgonen?

– vissa påstår att det skulle ha en större effekt på fettförbränningen om man inte har mat i magen under passet. Men faktum är att det hela jämnar ut sig när du fyller på med mat under dagen. Så i sin helhet spelar det ingen roll om du äter din frukost innan eller efter passet utan det handlar mer om vad som passar bäst för dig. Personligen äter jag gärna något litet innan träningen (en frukt eller liknande) men äter sedan en ordentlig frukost efter för att fylla på med bra energi efter ett förhoppningsvis bra och utmanande pass. 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!