Tisdag & träningspass – överkroppsstyrka

Tisdag och sista dagen på en helt galet varm juli månad. Tänk att det kunde gå till den graden att svenskarna faktiskt klagar över värmen, vi som annars bokar resor för att åtminstone få lite värme under sommarsemestern när Sverige normalt sett levererar mer av regn, medelmåttig tråkiga 20 grader och kallt i vattnet. Vad hände?!

Hur som helst så stängde jag precis i butiken efter en lång dag då de flesta har semester och det är väldigt lugnt. Dock väldigt roligt att jobba med exklusivt kakel då produkterna är SÅ fina och av toppkvalité. Väldigt roligt att vägleda folk och jobba med färg/form. Jag är inte bara för träning, inredning är också roligt. Just nu trivs jag och P super bra i vår lilla sekelskifts lägenhet i Linné, men jag ser samtidigt fram emot den dagen då vi flyttar in i något större. Jag kan sitta i timmar på pinterest och leta inspiration, göra storyboards och låta kreativiteten flöda.

Men till träningen.. en av de vanligaste frågorna jag får är hur jag håller uppe motivationen till att träna. Jag känner helt enkelt att jag behöver röra på mig för att må bra och jag gör det gärna självmant då jag tycker att det är roligt (an av nycklarna). Jag tvingar mig alltså inte till att träna. Men däremot så går absolut motivationen och drivkraften i träningen i vågor. När jag exempelvis varit borta från min vanliga träning pga resa eller sjukdom så kryper det bokstavligt i benen på mig. Som nu ungefär. Jag är super taggad på att komma tillbaka in i gymmet & köra min grej. Det kommer att bli en grym träningshöst för både mig och mina klienter! I can’t wait!!

Här kommer upplägg för dagens pass med fokus på överkropp/rygg/axlar:

Stående axelpress (5set x 8 reps så tungt som möjligt).
Pullups (5reps x 4set).
armhävning + rodd (du står i position för stående planka och håller i två hantlar, gör en armhävning på hantlarna och drar sedan som en rodd på ena armen och sedan andra armen) (8 reps x 3 set).
Latsdrag superset med stående rodd med stång (10 reps x 3 set).
maskin för baksida axlar superset med hantellyft åt sidan (10 reps x 4 set).
backextension med 10kg viktplatta superset med stående lyft rakt fram med samma viktplatta (10 reps x 3 set).
– Avsluta med 1000m skii alternativt rodd i intervaller: 100m lugnt tempo varvat med 100m spurt (ta i allt du har) x 5.

KLAR!

Vad tränar ni idag?

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Ja helt otroligt varmt! Själv var jag som annars är något av en badkruka i väg och simmade tidigare i kväll. Det var 28 grader ivattnet som var uppvärmt av solen!

    artist 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/artist
    Svara
  • Ska verkligen testa passet! älskar din blogg!

    cajsalundin 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/cajsalundin
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!