Så tappar du fett av endast protein & grönsaker

För mig är vikt på vågen ganska betydelselös. Den säger inget mer än en skillnad som hänt såvida att jag har en tidigare siffra att jämföra med. Blir skillnaden plus så kan det ha och göra med en kost som samlat vätska, ett energi överskott som lagrat energi i fettceller eller möjligtvis en liten viktuppgång i muskelmassa? Blir skillnaden i minus så kan det vara att jag tappat muskler, legat på ett underskott i energi, tappat fett eller gått på toa. Ja det finns flera olika anledningar och det är inte alltid så enkelt som att ”minus på vågen = gått ner i fett” eller ”plus på vågen = har gått upp i muskler” osv. Så en slutsats kan vara; vikten på vågen har inte så stor vikt alls.

Rubriken är inspirerad av en typisk ”quick fix” och många tidningsrubriker under, innan och efter bikinisäsongen/semestern. Så för att tala klarspråk, kommer du att gå ner i vikt av att endast äta protein och grönsaker? Ligger du på ett kaloriunderskott kontra vad du vanligtvis ligger på – Ja. Kommer du att må bra? Troligtvis nej i och med att du missar flera viktiga delar i en allsidig och komplett kosthållning för hälsa. Kommer det att hålla i längden? Troligtvis Nej, eller enkelt – Nej. Är det värt att hoppa på ”quick fix dieter” för att gå ner i vikt under en kort period för att sedan äta ”som vanligt och återgå till sin normala kost” (eftersom att man i de flesta fall inte vet något annat sätt att äta på) och hamna på ruta 1 igen, med kanske ett par kilon + till.. Är det värt det??!

Som mina ord alltid lyder: Hitta en väg som är hållbar i längden. En kosthållning som förlitar sig främst på hälsosamma alternativ, men som har utrymme för ”att unna sig”. Där träning är en del av en aktiv livsstil av endorfiner och med fokus på att må bra. Tillsammans en hälsosam livsstil nu och för framtiden. Dem där extra kilona du vill gå ner i fett eller upp i muskelmassa kommer på köpet.
Mina råd är:
1) Ha inte så bråttom och fall inte för ”quick fix” dieter som framförallt florerar just nu.
2) Fokusera på välmående och hälsa.
3) Tänk hållbart i längden.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!