Sommaren – kanske den värsta perioden för någon med ätstörningar

Semester; en tid för avkoppling, härliga sommarkvällar, sol och bad, vänner, familj, att umgås och njuta av årets härligaste tid.

Men för någon med ätstörningar är det en tid utanför rutiner, utanför tryggheten av att veta när var och hur mat finns och förväntas. En tid med fler val än någonsin när det kommer till mat, ångestfyllda val. En tid där kroppskomplex tas till sin spets och ”bikinisäsongen” är här. Där det inte går att gömma sig i stora kläder längre. En vardaglig kamp och problematik.

Jag skriver ibland om ätstörningar. För att hjälpa, för att belysa det som annars gärna tystas. För att prata för dem som inte vågar prata. För att jag själv tampats med problematik till mat tidigare och för att jag på något sätt önskar kunna hjälpa någon. Men mer kan jag inte göra.

Därför vill jag säga till er som inte mår bra, som känner ångest och kanske framförallt nu i semestertider; sök hjälp. Jag menar det verkligen. Det finns ingen skam i det och oavsett hus svåra problem du tampas med, inget är för litet eller obetydligt för att söka hjälp i tid! Är du en närstående och ser att någon i din närhet inte mår bra, våga prata och hjälpa med vad du kan, att finnas där och visa stöd genom att hjälpa till professionell hjälp.
Det finns bra hjälp och ingen ska behöva känna en ångest kring sommaren, kring mat eller sin kropp.

För att somrarna ska vara en tid för avkoppling, skratt och härliga minnen!

Ta hand om er!!
Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!