Träning som ger resultat – lita inte på allt du ser och hör

Inom träningsvärlden så florerar mycket ”jag vet bäst” som saker och ting. Hur ska man träna, vad ska man träna, vad man ska äta, när, hur osv. Men vad man måste ha med sig är att alltid köra sin grej och vad som funkar för en själv. Inspireras och testa, absolut. Men i slutändan handlar det om dig själv, din hälsa och dina resultat.

Talar vi om resultat så är de kopplade till dina mål. Och den varierar ju helt beroende på person. Vissa kanske inte ens har dem formulerade utan bara går till gymmet och drar i lite maskiner för att det känns bra. Jag rekommenderar alltid att tänka efter och formulera ett eller flera mål inom din träning. Jag upplever att det blir lite tydligare och man får ett syfte med vad man faktiskt sysslar med och lägger ner tid på.
Lite generella tips:

Sätt mål för dig själv. Det boostar både motivation, utveckling och ger syfte.

Lita inte på allt du ser och hör. Instagram/youtube/facebook/nätet osv är kanon för inspiration till övningar och kost. Men var lite källkritisk, inspireras men tänk också på om det går hand i hand med ditt sätt att se på kost/träning, dina mål osv.

Kör hårt, Inget kommer gratis. Om vi talar om att bli starkare, snabbare eller helt enkelt fysiskt bättre och hälsosammare så finns det inga sådana resultat som kommer gratis. Det handlar om att kämpa utanför sin comfortzone.

Kontinuitet och ett långsiktigt tänk. Det här med hållbar hälsa och långsiktighet är ju lite min grej. Tänk över sättet du tränar/håller din kost och som alltid, försök hålla det så hållbart hälsosamt som möjligt. Koppla in den delen i dina långsiktiga mål och håll uppe en kontinuitet alla veckor om året. Inget ”7pass i veckan i 5 veckor och läger det sedan på hyllan av tristess”.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!