Q&A: Blir man stor och manlig av styrketräning?

Q: ”Min favoritträningsblogg!! Jag undrar om det här med ryktet att man blir stor, manlig och bulkig av att gå på gym och styrketräna, stämmer det? Jag vill så gärna lära mig mer i gymmet och det ser så roligt ut att lyfta vikter. Hur ska jag göra? Tack för all inspiration! Kram”

A: Hej fina du! Tack för frågan, detta är en sak som jag mer än gärna tar upp i bloggen då det här ryktet inte verkar dö ut riktigt. För ja. mestadels så är det ett rykte. Om vi pratar till grunden av att bygga muskler och då i det avseendet att man skulle se stor om manlig ut så måste man förstå komplexiteten i att bygga muskler. Att lägga på sig en stor volym i muskelmassa innebär ett enormt arbete och engagemang, många timmar i gymmet där man tränar på ett specifikt sätt och givetvis på rätt sätt för just det ändamålet, i kombo med en rätt kosthållning med samma mål. Stora mängder ren mat och mååånga timmar i gymmet med fokus på muskelbygge. Om man däremot vill träna för hälsans skull samt få en ”slimmad och tight kropp” så skulle jag definitivt rekommendera att träna musklerna i kombo med annat. Jag tror på en variation av styrketräning, basövningar och kondition (både Lågintensiv och högintensiv). Under min träningsvecka så har jag fått med styrkepass för överkropp, styrkepass för underkropp, HIIT pass, lågintensivt konditions pass samt basövningar.

Om du börjar träna på gym och lyfter vikter så är risken minimal att du skulle bli ”stor och manlig”, däremot skapar du en stark och hälsosam kropp för framtiden! Jag rekommenderar att du kontaktar en PT för att få hjälp i början, det är alltid lättare att lära dig rätt från början än att lära om senare. Att träna handlar mer om att träna på rätt sätt än hur lång tid du spenderar på gymmet! 🙂

Hoppas att du fick svar på din fråga och lycka till med träningen!
Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!