Bränner man mer fett av morgonträning på tom mage?

Q: Hej världens bästa! Så glad att jag hittat din blogg, ger mig så mycket bra tips och rätta tankar till träning och det hälsosamma livet i stort. Sådant som annats för mig kan bli för strikt och ohälsosamt åt det maniska hållet. Sådana som du som förespråkar riktig hälsa utan dieter och hets behövs, tack för det! Till min fråga.. varför kör folk morgoncardio och träning på morgonen innan frukost? Bränner man mer när man tränar på tom mage eller vad är grejen?
Återigen Tack för bästa bloggen och sluta aldrig blogga! Kram

A: HEJ! Tack tack snälla för fina ord, blir så glad! En av anledningarna att jag bloggar är just för att som du säger, sprida en hälsosam syn på kost och träning! Jätte glad att det kommer fram och uppfattats så av er läsare!!

Vad gäller morgoncardio så är det faktiskt bevisat att du inte bränner mer över dagen sett om du tränar på fastande mage. Vitsen är att insulindepoerna är tömda och att du då tränar och att kroppen ska använda fett som huvudsaklig energikälla. Men man har mätt detta och sett att det jämnar ut sig över dagen när du äter och lever som vanligt. Så nja det är ingen mirakelgrej att bränna mer fett när du kör morgoncardio på fastande mage. Däremot kan det vara skönt att inte vara full i magen om du ska träna tidigt. Jag gillar tillexempel inte att löpa när jag nyss har ätit så då tar jag något litet eller bara en Nocco på morgonen innan jag sticker ut i löpspåret, för att sedan fylla på och äta frukost efter passet. Det är helt enkelt en smaksak vad som funkar bäst för dig och hur du tycker om att göra!

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!