4 tips till dig som vill hålla träningen uppe i Sommar

Skippa den klassiska ”komma tillbaka efter semester” perioden i höst. Håll uppe träningen under sommaren och gör dig själv en tjänst. Det är alltid tuffast att ”komma tillbaka” efter ett uppehåll. Även om du inte kör den klassiska träningen du är van vid så är det bara inspiration som sätter stopp för att ha möjlighet att fortfarande hålla igång.

Mer vardagsmotion. När vädret tillåter, ta cykeln, promenera mer och njut av sommaren. Utan att tänka på det så är du i rörelse.

Morgonträna. När jag är utomlands eller ute i skärgården på sommaren där jag egentligen bara vill hänga i en solstol med en bra bok i handen, så ser jag till att lägga min träning på morgonen. Att gå rätt upp på morgonen och exempelvis sticka ut på en löprunda är den bästa starten och jag kan njuta resten av dagen och slappa om jag vill det. För mig är det svårt att tagga till och få energi till träning mitt under dagen eller efter en dag på stranden.

– Jobba med det du har. Beroende på vart du spenderar din semester i sommar, jobba med det du har. Löpning funkar alltid. Hitta en backe eller trappa och kör intervaller? Vissa ställen har utegym. Jag har skrivit inlägg om kroppsvikts pass och på youtube finns massor. Ta med ett gummiband/bootyband i väskan och du har ännu fler övningar att göra. Som sagt, det är bara inspirationen som sätter stop.

Ha en plan, men sätt inte för höga mål. Jag skulle rekommendera att tänka ut en liten, exempelvis ”såhär många pass vill jag köra under semestern” eller ”nu ska jag passa på och få in långdistanslöpningen, gärna ett i veckan” osv. Men tänk också på att din semester kanske inte bara ska handla om träning. Jag har ett mindset av att jag vill hålla igång när jag är utomlands och sätter inte målbilden av vad jag ska prestera jätte högt utan kör mest det som känns roligt.

Vila dig i form. Glöm inte att vila, ladda batterierna mellan varven. Semestern är trots allt någon form av uppladdning inför hösten, så se till att lyssna på kroppen och vila när du behöver!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!