Intervaller – 3 varianter du lätt kan köra i sommar

Jag älskar ju intervaller som ni kanske förstått vid det här laget. Grejen av att pressa sig till max under en kortare tid, verkligen ta ut sig och sätta konditionen på prov. Det perfekta för ett snabbare lunchpass eller när tiden finns på semestern.

Här kommer 3 olika varianter du kan köra utomhus i sommar:

1 minutare: Värm upp med lätt jogg i 10min och sätt sedan en timer på 1min. Under minuten spurtar du så snabbt du kan och vilar/promenerar sedan 30sek mellan varje intervaller. upprepa 10gånger och jogga sedan ner 10min.

Norskintervaller: Värm upp ca 10min jogg/PW innan sedan kör du 4min högt tempo (men där du ändå orkar hela) och 2min lättare jogg emellan x 4. Nedvarvning 5-10min jogg.

Pyramid intervaller: Värm upp 10 min lätt jogg och kör sedan; 1min spurt 1min jogg, 2min spurt 2 min jogg, 3min spurt 3min jogg, 2min spurt 2min jogg, 1min spurt 1min jogg. Avsluta med 5-10min nedvarvnings jogg.

Kör hårt! 🙂

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!