Att förstå utgångslägen och att sluta jämföra sig med andra

Q: Hej Hanna! Älskar din blogg och att du svarar så vettigt på frågor. Får massor av inspiration där. Det är en grej med träning som jag undrar om du kan hjälpa mig med. Jag vågar inte gå på vissa pass, träna på vissa tider på gymmet osv. Jag tänker att på passen kommer det att finnas folk som är mycket bättre än mig och att vissa tider på gymmet är det för mycket folk som kan se mig och jag är rädd för att göra fel.
Vad ska jag göra för att sluta tänka så? Blir ju inte så mycket träning som jag egentligen hade velat. Tack för allt, du är bäst! Puss och Kram.

A: Hej fina du och tack för fina ord och bra fråga. Jag tror inte att du är ensam i ditt tänk. Vi människor har en tendens att vilja smälta in i gruppen. Men vet du vad, detta handlar om träning, hälsa och utveckling, om din träning, din hälsa och din träning. Inte dem på gruppträningspasset eller dem som går på gymmet bredvid dig. Dessutom är alla så inne i sitt att dem inte kommer att tänka på dig eller din prestation. Ta bort hela prestationstänket kring träning. Jag tror att många gör det till en för stor grej, så stor att dem skiter i att träna över huvudtaget. Kanske beror det på att man jämför sig med andra, eller att man inte är där man hade velat vara. Den klassiska är att jämföra med sin fysiska förmåga tidigare och är rädd för att känna sig misslyckad när man inte är där idag. Men som jag sagt tidigare. Här och nu är din start, och du kan bara bli bättre. Alla har en start, alla är nya på något i början och alla känner sig dåliga någon gång. Du har ingen aning om vart personen är i sin utveckling och resa. Och det spelar faktiskt ingen som helst roll. Hen har fullt upp med sin grej. Det enda som spelar roll är att du kör din grej, fokuserar på din utveckling ett steg i taget och faktiskt tar dig till gymmet och satsar på din hälsa. Att du lägger den tiden är som en present till dig själv, och du får såå mycket tillbaka.

Kör din grej, You go girl! (jag finns också för coaching, upplägg och PT timmar om det skulle vara intressant).

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!