Snack om Preventivmedel

Foto: NaturalCycles hemsida.

Hej fina ni! Minns ni när vi pratade om preventivmedel och dess påverkan på kroppen?! Alla har olika upplevelser och responsen var stor på det inlägget. Slutsatsen är att knapra piller inte känns helt bra och att kroppen påverkas dålig på olika sätt av det. Personligen känner jag inte att det är värt att utsätta min kropp och rubba eller mixtra något så naturligt som med fertilitet, cykel och hormoner. Jag gjorde valet att ha en kopparspiral, den utan hormoner i hopp om att den skulle vara bra för att den var ”det enda hormonfria preventivmedlet”. Men något kändes skumt. I efterhand förstår jag att min kropp påverkades av kopparhalten, vilket inte är svårt att förstå. Förutom hemska smärtor den där veckan i månaden och vid ägglossning så kändes det som om kroppen hade någon brist av vitamin eller mineral. Det verkar vara ganska nytt att härleda saker till kopparspiralen och att det kommit upp till ytan att det inte är så bra och problemfritt som man trott. Någon dialog om detta var inte på tal hos barnmorskan/gynekologen.. Jag vet inte om det beror på okunskap eller dålig service?! Men jag kände inte att jag fick någon hjälp där och valde att ta ut den. Vilken skillnad!!! Herregud. Mår SÅ mycket bättre efter det.

Så vad ska man göra?!
Jag har väntat med att skriva detta inlägg ett tag då jag valt att testa Natural Cycles och vill verkligen ge det ett ärligt försök innan jag skriver om det. Sagt och gjort, jag har använt det ett tag nu och jag är så nöjd och tacksam! Jag var skeptisk till en början då det inte kändes tillförlitligt att lita på en temp och använda det som skydd mot graviditet. Men kroppen är fantastiskt och kalkyleringen i appen lär sig din kropp, din cykel och när du är fertil och inte. Ju längre tiden går, ju fler ”gröna dagar” får du (alltså dagar då du ej är fertil). Ni kan läsa mer om hur det funkar på deras hemsida. Rutinen av att mäta varje morgon kommer man in i och man får ge det lite tid att låta appen lära känna din cykel. Jag älskar det faktum att man lär känna sin kropp, och allt är helt naturligt. Som att man samverkar istället för att motverka genom att mixtra med balansen i cykeln och hormoner med hjälp av preventivmedel som P-piller, mini-piller och annat. Natural Cycles är ett certifierat preventivmedel och den kritik det fått är att det kan vara osäkert, och ja det är osäkert om man inte är väldigt noggrann med temp under ett tidsintervall varje dag. Men missar du ett P-piller en dag så kan du också bli gravid, same thing!

Jag vill tillägga att detta inte är ett samarbete med Natural Cycles utan att jag verkligen vill rekommendera att ta upp frågan om att byta ut preventivmedel med hormoner.

Vad har du för erfarenhet av preventivmedel?

Kram H

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Tack för att du delar med dig!? självklart är det inte helt perfekt med NC och kondom på röda dagar är givet för att inte oönskat bli gravid. Men helt klart ett alternatov att testa om man har en jämn cykel och är noggrann i rutiner!☺️ Kul att du är lika nöjd som jag!

  hannaelfast 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/hannaelfast
  Svara
 • Har använt natural cycles i drygt 1 år efter 13 år på hormon piller som jag aldrig haft några problem med, jag är i den åldern (30) att jag ville sluta för att låta kroppen återhämta sig och ställa in sig på att bli gravid. Har varit jättenöjd med appen, vill dock tillägga att vill man inte bli gravid så ska man använda kondom på de dagar man är osäker på, att tillförlita sig helt på appen skulle jag inte rekommendera om man inte önskar bli gravid, det kan hända ? sen är det inte för alla, känner många som har oregelbunden cykel och oregelbundna tider vilket gör att appen inte blir lika säker/tar längre tid på sig att hitta ägglossning osv. Så vill man prova tycker jag man ska göra det, men glöm inte att skydda er med kondom också! ❤️ Har inte varit en dans på rosor att sluta med p-piller heller efter så lång tid, har efter det fått återkommande svampinfektioner som vägrar ge sig, antagligen för att kroppen inte hunnit vänja sig utan hormonerna så är helt I obalans, så även fast jag inte haft problem under tiden med mina piller så har jag fått problem efteråt, så heja Natural Cycles säger jag och hoppas kunskapen sprider sig HUR man använder den och att alla som börjar använda den också vet att de måste skydda sig med kondom ibland! Det är ju inget preventivmedel i samma bemärkelse som piller etc.. ?

  K 0000-00-00 00:00:00
  Svara
 • kul att höra att du är nöjd och att du använt så länge!!☺️

  hannaelfast 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/hannaelfast
  Svara
 • Jag hade p-piller och stav förut men kände sen att jag inte vill proppa kroppen full av hormoner etc. Så jag bytte oxå till NC och är jättenöjd! Har haft det ca 2 år nu och jag känner mig kropp så mycket bättre och mår bättre!

  emmeliesehlin 0000-00-00 00:00:00 https://nouw.com/emmeliesehlin
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!