Sommarträning – 1 – Löpning för nybörjaren

Ny kategori hörrni! Det var så uppskattat med ”30daychallenge” som jag höll i vintras. Nu är juni här och vi startar igång med ”Sommarträning”. Detta innebär att det kommer upp ett nytt träningspass varje dag och fokus ligger på effektiva roliga pass, blandat på gym, utomhus, löpning och annat roligt. Du bestämmer själv när du vill köra, när du vill vila osv. Tanken är att kunna komma in hit varje dag och inspireras av nya träningspass som du kan spara ner i mobilen och köra när du behöver motivation och inspiration i värmen. Jag rekommenderar alltid att lägga pass på morgon eller kväll när det är riktigt varmt samt att som alltid, dricka mycket vatten och extra mycket under sommarträningarna.

Lycka till och kör hårt!

PASS 1:

Jag tycker att vi kör igång med ett löppass, för om det är något som är perfekt på sommaren; så är det löpning. Här kommer ett 50min pass för vem som helst, perfekt för den lite ovane löparen. Sätt på en timer och ta dig ut i skogen, magiskt!

– 10min Powerwalk
– 15min jogg (lugnt tempo)
– 10min intervaller där du kör 1min spurt varvat med 1 min jogg (alltså sammanlagt 5 spurter)
– 5min jogg
– 10min powerwalk

– KLAR!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!