Q&A: Löpning för nybörjare

Q: Hej fina Hanna! Jag undrar lite kring löpträning och önskar att börja löpa men vet inte riktigt hur jag ska starta. Känns så härligt att springa nu på vår/sommaren. Har du ett pass jag kan köra som första pass för att komma igång och faktiskt kunna löpa under en längre tid? Idag orkar jag typ bara 3min innan jag måste stanna och sedan fortsätta. Tack för grym blogg, du inspirerar verkligen med ditt sunda tänk och härliga energi!

A: Hej, tack snälla för fina ord, det värmer! Jag är inte själv någon van löpare och det är en liten startsträcka innan kroppen, fotleder och kondition vänjer sig. Om ditt första mål är att springa en hel löprunda utan att stanna så rekommenderar jag att börja med intervaller i långsamt tempo växlat med powerwalk.

ex. 45sek löpning (lugnt tempo) växlat med 45sek gång x 20 stycken.

Nästa pass ökar du sedan tiden du springer och minskar på tiden du vilar/går. Till det att du springer långsamt ex. 20min. Som min vän Nadia tipsade om (super duktig på löpning), fokusera på att springa en viss tid och hålla ett tempo instället för att fokusera på själva sträckan. 🙂

Jag rekommenderar att ha någon typ av app för att följa framstegen och där du sedan kan få en hint om tempo, tid sträcka osv. Jag kör med runkeeper.

Lycka till! Kram H

Bild från en magisk runda i Frankrike. Ser fram emot att vara tbx där i sommar! ​

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!