Recept/Q&A – Lunchlådor

Q: ”Hej Hanna! Bästa med din blogg måste vara recepten och inspon till matlagning. Älskar dock träningen också, men jag behöver pepp till hälsosam matlagning så jag för massa inspo till det av din blogg! Tack!! :):):):) Du undrade vad vi ville läsa mer om och jag önskar tips på lunchlådor. Jag tar alltid med mig till jobbet och lagar till min sambo också. Min fråga: hur ska jag tänka när jag komponerar en lunchlåda?
Puss och kram!!!”
A: Hej fina du, tack tack tack! Glad att du inspireras och blir peppad på hälsosam mat och matlagning. Jag skulle tipsa om att komponera lunchlådorna med:
1) protein i form av laxfilé, kycklingfilé, torskfilé, bönröra osv. Gör gärna sådant som du kan steka på/slänga in i ugnen mycket i taget.
2) kolhydrat i form av råris, ris, quinoa, potatis, ungsrostade rotfrukter osv. Även här kan du laga mycket i taget!
3) fett som exempelvis en skiva avokado (med lite citronsaft på sig så håller den sig bättre i lådan). Kör du potatis/rotfrukter i ugnen med olivolja alternativt har lax som proteinkälla så behöver du inte tänka på extra fett. Och pratar vi fett så är det vegetabiliskt fett och inte animaliskt som smör osv.
4) Grönsaker!! Såklart. Kokta, stekta, ungsrostade eller en sallad. Tänk dock på att inte alla grönsaker håller sig fina i låda så kanske hellre kokta grönsaker än färska.

Exempelvis: lax, rotfrukter, hummus. Lax ger protein/fett, kolhydrater i hummus och rotfrukter/grönsaker! Lätt och gott att slänga i en låda samt enkelt att förbereda i större mängd!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!