Recept – Bolongnese med bönpasta

Enkel & fantastiskt god rätt. Bönpastan är kanon, låg i kolhydrater & god konsistens. Jag äter knappt pasta med gluten då min mage inte gillar det, och det finns bättre alternativ i hälsosam mat. Bönpastan är ett mycket bättre! Jag väljer den gröna från risenta gjord på ärtor och emedame bönor.
Köttfärssåsen gör jag såhär:
Fräs lök i en panna. I med valfritt kött (ca 500g) eller kyckling färs (skippa köttet och välj exempelvis kidneybönor för att göra den vegetarisk). När det är genomstekt, häll i två paket krossade tomater (välj den med minst socker i). Smaksätt med: 1 buljongtärning, en skvätt soya, en klick sweetchilli, peppar, två pressade vitlöksklyftor, peppar, chillipulver, lökpulver, oregano och massor av färsk basilika på slutet.
I med allt i den avrunna och färdigkokta pastan och veva runt.
Servera direkt och njut!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!