Enkel & fantastiskt god rätt. Bönpastan är kanon, låg i kolhydrater & god konsistens. Jag äter knappt pasta med gluten då min mage inte gillar det, och det finns bättre alternativ i hälsosam mat. Bönpastan är ett mycket bättre! Jag väljer den gröna från risenta gjord på ärtor och emedame bönor.
Köttfärssåsen gör jag såhär:
Fräs lök i en panna. I med valfritt kött (ca 500g) eller kyckling färs (skippa köttet och välj exempelvis kidneybönor för att göra den vegetarisk). När det är genomstekt, häll i två paket krossade tomater (välj den med minst socker i). Smaksätt med: 1 buljongtärning, en skvätt soya, en klick sweetchilli, peppar, två pressade vitlöksklyftor, peppar, chillipulver, lökpulver, oregano och massor av färsk basilika på slutet.
I med allt i den avrunna och färdigkokta pastan och veva runt.
Servera direkt och njut!