Q&A – Hur får jag motivation till träning?

Q: ”Hej hanna<3 Jag är en tjej som älskar och träna och gör det så ofta jag kan, brukar bli upp mot 5-6 dagar i veckan! Just nu är jag inne i en period där jag inte har så mycket motivation till gymmet, undrar om du har lite tips att komma med? Hade uppskattats..<3 Kram! Du gör ett grymt jobb:)”
A: Hej fina du, tack för din fråga! Oavsett vem så får man ibland motivationsdippar, men dem är inte omöjliga att ta sig ur. Här kommer ett par tips:
1) Pannben. Är det någon gång du ska kämpa dig till gymmet, och kämpa dig genom passen – så är det nu. Det är nu du visar din riktiga styrka och pannben och inte låta latheten eller brist på motivation att stoppa dig.
2) Gör det du känner för och inget annat. Gå på magkänsla. Skit i strikta upplägg fördelat på musklergrupper ett tag. Känn i din kropp vad du känner för att träna. Är jag i en omotiverad fas så går jag på mycket pass, och går till gymmet och tränar precis det jag vill träna – utan speciellt fokus på mål och progression. Ibland är det skönt att släppa det för ett tag och bara träna det man känner för.
3) Musik. Sätt dig ner och gör en grym lista och se sig själv framför dig springa dem där intervallerna eller lyfta den vikten i marklyft till just dem låtarna. Jag brukar lyssna på hög peppande musik påväg till gymmet och inför passen för att komma i rätt sinnesstämning.
4) Vila ordentligt. När jag tappar motivation så beror det oftast på att jag kört på för hårt. Du nämner att det ibland blir 6 pass i veckan. Beroende på lite hur dina pass ser ut så kan det vara så att din kropp säger ifrån och behöver vila. 3 dagars ren vila kan göra under för motivationen. För visst blir man som mest träningssugen när man legat sjuk och eller varit på en semester och inte tränat på ett par dagar?!
5) Prova något nytt. All träning är bra träning (typ). Ta med en kompis och testa någon helt ny träningsform. Yoga? Klättring? Crossfit? Simning? Badminton? Tennis? Spinning? Skidåkning? Olympiska lyft? Friidrott? Någon sport? Kampsport? Det finns massor och det häftiga med kroppen är att du klarar mer än du tror!!
Ett hett tips om du bor i Göteborg eller Stockholm och söker variation i din träning:
Skaffa ett medlemskap hos BRUCE!
Jag älskar deras koncept och träningsglädje. Här väljer du mellan flera olika träningstyper, ställen och pass – i ett och samma medlemskap!
https://www.brucepass.com
Uppger du HANNAELFAST så får du dessutom 100kr rabatt, hur bra ?!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!